R5 2600-RTX 2060 Düşük Performans Problemi

gvgod

Megapat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Öncelikle selamlar arkadaşlar. Başlıkta da görüldüğü üzere fena olmayan bir sistemde çok düşük performans alıyorum. Sistem özelliklerim:
Anakart: Gigabyte B450M-S2H
İşlemci: Ryzen 5 2600
Ekran Kartı: Zotac RTX 2060
RAM: 2x8 Corsair Vengeance LPX ve XMP modu açık şekilde 3000MHz hızda çalışmakta.
Cyberpunk, GTA V, League of Legends gibi oyunlar oynarken herhangi bir şekilde performans sıkıntısı yaşamadım; en azından hissetmedim. Fakat rekabetçi FPS oyunlar oynamak istediğimde bu durum gerçekten canımı sıkıyor. 144 Hertz bir monitöre sahibim bu oyunları oynarken oyunun kasması canımı fazlasıyla sıkıyor. Bu sistemle bu oyunlarda 100FPS almak nedir? Aşağıda Valorant ve CS:GO oyunlarında ölüm maçı atarken çekilmiş iki adet video var. Kayıtlarda sol üstte göreceğiniz gibi GPU ve CPU kullanımları, sıcaklıkları ve FPS göstergesi açık. Ayrıca video içinde oyunlarda kullandığım ayarları da gösteriyorum. Bu videolar sisteme temiz kurulum Windows 10 kurulduktan sonra çekildi. İşlemcimin sıcaklığı sanırım gereğinden fazla yüksek. Sorunun bu olduğunu düşünüyorum. Yardımcı olmanızı bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.
Valorant DM:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

CS:GO DM:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aldığınız (AAA oyunlar dahil) en yüksek ve en düşük sıcaklık değerlerini paylaşır mısınız? İşlemci soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? Termal macun uyguladınız mı?

İşlemci, ekran kartına bir miktar darboğaz uyguluyor sanırsam. Bütçeniz bulunuyorsa elbette işlemciyi yenilemenizi tavsiye ederim. Veya darboğaz çözümü için diğer tavsiyeleri deneyebilirsiniz (ekran kartı frekans düşürme vb.).

Hocam aldığınız (AAA oyunlar dahil) en yüksek ve en düşük sıcaklık değerlerini paylaşır mısınız? İşlemci soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? Termal macun uyguladınız mı?

İşlemci, ekran kartına bir miktar darboğaz uyguluyor sanırsam. Bütçeniz bulunuyorsa elbette işlemciyi yenilemenizi tavsiye ederim. Veya darboğaz çözümü için diğer tavsiyeleri deneyebilirsiniz (ekran kartı frekans düşürme vb.).
Hocam şu an Windows 10'u temiz kurduğum için diğer oyunların videolarını atamayacağım lakin sıcaklıklar tamamen aynı seviyede ve FPS değerleri bu sistem ile normal bir kullanıcı nasıl değerler alıyorsa aynısıydı. İşlemci soğutucum stok soğutucu. Şu anda ne yazık ki işlemcimi yenileyebilecek bir bütçem yok ama benimle aynı sistemi kullanan insanlarda böyle bir problem yok bence sorun darboğaz değil hocam. Örneğin aşağıdaki arkadaş. Ben de onun gibi tüm ayarlar en yüksekte 1080p oynarken yine aynı sorunu yaşıyorum.

Ayrıca ben bilgisayarımı yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum. Son birkaç aya kadar böyle bir şey ile hiç karşılaşmamıştım. Lakin şu an rekabetçi oyunlarda yaşadığım FPS sıkıntısı gerçekten sinir bozucu.

Son düzenleme:
Hocam şu an Windows 10'u temiz kurduğum için diğer oyunların videolarını atamayacağım lakin sıcaklıklar tamamen aynı seviyede ve FPS değerleri bu sistem ile normal bir kullanıcı nasıl değerler alıyorsa aynısıydı. İşlemci soğutucum stok soğutucu. Şu anda ne yazık ki işlemcimi yenileyebilecek bir bütçem yok ama benimle aynı sistemi kullanan insanlarda böyle bir problem yok bence sorun darboğaz değil hocam. Örneğin aşağıdaki arkadaş. Ben de onun gibi tüm ayarlar en yüksekte 1080p oynarken yine aynı sorunu yaşıyorum.

Ayrıca ben bilgisayarımı yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum. Son birkaç aya kadar böyle bir şey ile hiç karşılaşmamıştım. Lakin şu an rekabetçi oyunlarda yaşadığım FPS sıkıntısı gerçekten sinir bozucu.

Hocam yeni kurulum yapmışsınız. Driver'ları ve eski sistemdeki performans/donanım yazılımlarını kurdunuz mu?

Hocam yeni kurulum yapmışsınız. Driver'ları ve eski sistemdeki performans/donanım yazılımlarını kurdunuz mu?
Her şeyi kurdum. En güncel sürücüler yüklü. Format atmadan önce de aynı problem vardı. Düzeleceğini umut edip temiz kurulum yaptım ama değişen bir şey yok. Bugün kule tipi soğutucu ve termal macun siparişi verdim işlemcinin 70 derecede gezmesinden dolayı. Boşta bile 60-65 derecede çalışıyor. Onları denedikten sonra tekrar devam ederse işlemciyi overclock etmeyi düşünüyorum.

Her şeyi kurdum. En güncel sürücüler yüklü. Format atmadan önce de aynı problem vardı. Düzeleceğini umut edip temiz kurulum yaptım ama değişen bir şey yok. Bugün kule tipi soğutucu ve termal macun siparişi verdim işlemcinin 70 derecede gezmesinden dolayı. Boşta bile 60-65 derecede çalışıyor. Onları denedikten sonra tekrar devam ederse işlemciyi overclock etmeyi düşünüyorum.

Bunları uyguladıktan sonra da sorun çözülmezse haber verin lütfen hocam, farklı yöntemler deneriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı