R5 2600 sistem durup dururken kapatıyor

Samehada

Hectopat
Merhaba 1 2 hafta önce video veya oyun izlerken sistem dondu. mouse hareket ediyordu sonra no signal dedi klavye ışık gitti mouse ışığı vardı. ama sonra restart attım düzeldi. Biraz önce oyun oynarken aynı şey oldu dün ondan önceki gün sürekli oynuyordum sıkıntı olmuyordu şimdi yine olmuyor durduk yerde falan böyle saçma bir şey oldu.
Not: 1 2 hafta önce undervolt yoktu UV rehberi izleyip yaptım performans arttı güç tüketimi azaldı fakat yine aynı sorun.
Ekran kartı: RX 580 8 GB.
PSU: Sharkoon 650W 80+ idi galiba emin değilim tam hangi PSU ama Sharkoon'undu.
İşlemci Ryzen 5 2600.
Donanımsal olduğunu düşünüyorum.

PSU kaynaklı olabilir. OCCT ve Cinebench testi yapın. Ryzen master uygulaması üzerinden anlık olarak sıcaklıkları takip edin. OCCT testini en az 10 dakika yapın. Sistem kapanmazsa ekran kartını test edersiniz sonraki aşamada.

LoL oynuyordum ve diğeride boşta gibiydi yanlış hatırlamıyorsam LoL'de çok fazla sıcaklık olacağını sanmam ve boştaydı diğeri dediğim gibi ve PSU'da sorun olsa kasanın ışığıda söner tamamen gitmez miydi bende kasanın ışı yanıyor ve mouse ışığı var bir daha olursa fanlara da bakacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı