R5 2600 sistem masaüstünde kilitleniyor

İşletim sistemi
Windows 10

Metehan4402

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemim artık 2 yıllık oldu ama bu sorun hala çözülmedi. Sistemim arada bir kitleniyor şöyle örnekleyeyim sizin için. Bilgisayarı açtınız ve masaüstüne ulaştınız. Normal programlar açılıyor siz işlem yaptığınız an bilgisayar donuyor. 3-4 saniye sonra ekran gidiyor ve gelmiyor reset atmanız gerekiyor. Açıldığında bazen yine donuyor ama üçüncü açılışta donmuyor. Bu sorundan dolayı dün Steam'de bir oyun oynarken bu donma gerçekleşti ve garip şekilde Steam tüm Steam oyunlarımı görmüyor onardığım doysa kayboluyor bu ikinci kez oluyor 524 küsur GB oyun kayboldu. Sistem özelliklerimi alt tarafa ekliyorum. Umarım sorun çözülür. Sizin yardımınız ile çözebileceğime inanıyorum. İnanın 500 GB dosya kaybetmek hiç hoş değil. Çok teşekkürler.

Tahminim şu yönde bilgisayar donduğunda HDD içinden tık tık tık ses geliyor ama kafa çarpması gibi değil. Donduğu sırada o bölgede bulunan verileri bozduğunu düşünüyorum. HDD bırakıp yeni bir SSD alabilirim.

Minidump
Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 2600.
Radeon RX590 SE.
Corsair Vengeance 16 GB 2x8.
Seagate 1TB HDD 7200.
Gigabyte 480GB SSD.
Thermaltake 600W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahmininiz doğru. HDD'nizde sorun var. Acilen bir yedek alın sonrasında bütçeniz varsa m2 ya da sata SSD'ye geçin.

Bu arada oyunlarınızın kurulu olduğu alana gelip manifestoları alın onları alırsanız yeni SSD'ye geçtiğinizde oyunları tekrar indirmeniz gerekmez.

Tahmininiz doğru. HDD'nizde sorun var. Acilen bir yedek alın sonrasında bütçeniz varsa M.2'ya da SATA SSD'ye geçin.

Bu arada oyunlarınızın kurulu olduğu alana gelip manifestoları alın onları alırsanız yeni SSD'ye geçtiğinizde oyunları tekrar indirmeniz gerekmez.

HDD testlerde sağlam çıkıyor ama önceki deneyimlerime dayanarak tahminde bulunmuştum. Oyunlarım gitti zaten :D manifestlerin hepsi hasar almış. HDD testi yaptığımda bad sector testi sırasında test hızlanıp takılıyor yani şöyle 20 blok tarıyor takılıyor HDD tık ediyor geri devam ediyor. Sanırım HDD yolu gözüktü.
HDD testlerde sağlam çıkıyor ama önceki deneyimlerime dayanarak tahminde bulunmuştum. Oyunlarım gitti zaten :D manifestlerin hepsi hasar almış. HDD testi yaptığımda bad sector testi sırasında test hızlanıp takılıyor yani şöyle 20 blok tarıyor takılıyor HDD tık ediyor geri devam ediyor. Sanırım HDD yolu gözüktü.

Tahmininiz doğru. HDD'nizde sorun var. Acilen bir yedek alın sonrasında bütçeniz varsa M.2'ya da SATA SSD'ye geçin.

Size başka bir yerden ulaşabilme şansım var mı?

Son düzenleme:
HD Sentinel yazıılımı ile diskin S.M.A.R.T verilerini paylaş ve sağlık derecesini paylaş.

Ekran kartı sürücün güncelliğini kontrol et. Güncel değil ise güncelle.

Yonga seti sürücünü güncelle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı