R5 2600 termal macundan kaynaklı ısınma

Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba. Bugün sistemimi topladım. Sistemimde R5 2600 işlemci ve onunla birlikte gelen stok fanı kullandım. Ancak ürünün montajı esnasında ilk başta fanı yanlış oturtmam sonucu bir kez çıkarıp taktım. Dolayısıyla termal macunun şekli bozuldu ve belki de tam olarak yerleşemedi. Yeni bir termal macun sipariş ettim gelmesini bekliyorum gelince değiştireceğim fakat enteresan bir sıcaklık artışı olduğu için sizlerin de fikrini almak istedim. İşlemci boşta/internette gezinirken 50 derece, oyun esnasında 80 90 dereceyi gördüğü için işlemciye yüklenmemek adına yarıda kestim testlerimi yarıda bıraktım. Gerçekten sadece bu olay sistemin bu kadar ısınmasına sebep olabilir mi? Yoksa yanlış giden bir şeyler var mı? Kasanın kablolamasına bayağı bir özen gösterdim ve hava akışının düzgün olduğunu düşünüyorum nitekim ekran kartım (GTX 1650 Super) boşta 30 yükte 50 55 derece arasında gidip geliyor. Sistemimin kablolamasını aşağıda görebilirsiniz

Dosya Ekleri

• pc2.jpg
    pc2.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 43
Galiba fanım da tam oturmadı fakat fanın 4 vidasından alttaki 2 tanesini sonuna kadar sıktığım halde üsttekiler boşta dönüyo. Sonuna kadar sıkamıyorum galiba o da büyük bir problem oluşturuyor ama deliklere denk getirdiğime emin olduğum halde üstler takılmıyor anlamadım onu

Bende 2600 sipariş vermiştim.hayatımda ilk defa işlemci montajı yaptım ve biraz zorlandım macunda biraz oynamıştı ama sıcaklıkta felan sorun yaşamıyorum.arkadaşın dediği gibi tama oturmamış olabilir cıvatarı sonua kadar sık zaten dibine kadar sıkınca bida sıkamıyorsun.

ilk baş sol üst sonra sağ alt yani çapraz sıkma işlemi yap ondan sonra tam terslerini sık yani ilk başta altları sonra üstleri sıkarsan oturmaz cıvatalar.

Şimdilik ellemeyin, termal macun gelsin bir daha montaj yapın derim. Yine olmazsa bir bilene götürün.
Bence de nasıl olsa macun gelince tekrar açıcam çok oynatmayayım.
Bende 2600 sipariş vermiştim.hayatımda ilk defa işlemci montajı yaptım ve biraz zorlandım macunda biraz oynamıştı ama sıcaklıkta felan sorun yaşamıyorum.arkadaşın dediği gibi tama oturmamış olabilir cıvatarı sonua kadar sık zaten dibine kadar sıkınca bida sıkamıyorsun.

ilk baş sol üst sonra sağ alt yani çapraz sıkma işlemi yap ondan sonra tam terslerini sık yani ilk başta altları sonra üstleri sıkarsan oturmaz cıvatalar.
Hayırlı olsun hocam bende şöyle oldu ilk kez pc topluyorum heyecan var tabi. İlk anakartta takılı fan yuvalarını sökünce arkadaki panel düşmüş. Onu takmadan takmaya çalıştım olmadı sonra onu düzeltip hallettim. Ama bu sefer de üstteki oturmadı

Macunun şeklinin değişmesi o kadar da önemli değil, yapmanız gereken macun sürülüyken işlemci üzerine yerleştirdikten sonra el ile sağa sola çevirmek ve macunun yayılmasını sağlamak daha sonra tüm vidaları tek tek değil, önce çapraz birkaç kere sonra diğer çapraz derken eş zamanlı çok sıkmadan tam oturmasını sağlayın, tabi daha sonra işlemcin fanının pinini de takınız, ayrıca fanların % kaçta döndüğü de önemli, dilersen MSI Dragon Center indirip, oradan bakabilirsin. %20'de sabit dönüyorsa durum normal, fakat oyun oynarken de fanların artması gerekiyor ve o modu otomatik olarak yükseltiyor, ben oyunlarda 80i hiç görmedim, fakat testlere sokarken 89'a kadar gördüm. Dilersen dediklerimi yap ve öyle MSI Afterburner açıkken oyunlara girip bak.

Ayrıca anakartınızın marka modeli nedir? Ekstra pin takmışsanız fazla güç gidiyor da olabilir.

Macunun şeklinin değişmesi o kadar da önemli değil, yapmanız gereken macun sürülüyken işlemci üzerine yerleştirdikten sonra el ile sağa sola çevirmek ve macunun yayılmasını sağlamak daha sonra tüm vidaları tek tek değil, önce çapraz birkaç kere sonra diğer çapraz derken eş zamanlı çok sıkmadan tam oturmasını sağlayın, tabi daha sonra işlemcin fanının pinini de takınız, ayrıca fanların % kaçta döndüğü de önemli, dilersen MSI Dragon Center indirip, oradan bakabilirsin. %20'de sabit dönüyorsa durum normal, fakat oyun oynarken de fanların artması gerekiyor ve o modu otomatik olarak yükseltiyor, ben oyunlarda 80i hiç görmedim, fakat testlere sokarken 89'a kadar gördüm. Dilersen dediklerimi yap ve öyle MSI Afterburner açıkken oyunlara girip bak.

Ayrıca anakartınızın marka modeli nedir? Ekstra pin takmışsanız fazla güç gidiyor da olabilir.
Cevabınız için teşekkürler. Anakartım gigabyte b450m s2h. İşlemci fanının dönüş hızı auto moddaydı ama ben termal macun gelene kadar korumak amacıyla sürekli %100 çalışmaya ayarladım (1950 rpm). Bu sayede gündelik işlerimi yaparken internette gezerken yine sorun olmuyor ama daha steamde oyun bağlantısına basar basmaz fırlıyor sıcaklık birkaç dk içinde 90 lara varıyor. Msi afterburner ile oyunda kontrol ediyorum ekran kartı gayet normalken işlemci bu durumda
Arkadaşlar sorun çözüldü. Şimdi fanı söküp sizlerin söylediği gibi çapraz taktım ve bu sefer her yerini eşit sıktım. Sistem boşta 35 derecede şu an mis gibi çalışıyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı