R5 2600 ve RX 5500XT sistemde 1 saat oynadıktan sonra FPS düşmeye başlıyor

Ahmet5252

Femtopat
Yeni topladığım sistemimde oyun dışında her şeyi yapabiliyorum. Ama şöyle söyleyebilirim bir oyuna girdiğimde bu oyun, ne olursa olsun fark etmiyor. Sistemim de bayağı iyi sistemim.
Ekran kartı: MSI Mech modeli RX 5500 XT 8 GB.
İşlemcim: Ryzen5 2600.
Anakartım: MSI B450 M a Pro Max.
RAM: Corseir 16 GB 3000MHz tek slot.
Kasam: Dark Guardian mini 4 adet fanlı.
Sistemim böyle ama oyunlara girdiğim zaman ilk 1 saat sıkıntısız oynuyorum ama 1 saatten sonra oyun takılmaya, FPS düşmeye başlıyor. Sıcaklıktan dendi ama ekran kartım en fazla 75 derece oluyor, o da çok zorlanırsa. İşlemcim 60 derece oluyor. Sizce bunun sıkıntısı neden? Eski bilgisayarda hiç böyle sıkıntım yoktu. Bir de onda kasada fan da yoktu ama sıkıntısız çalışıyordu.
Şimdiden yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim Sapphire Pulse modeli maksimum 70 dereceyi görmüştü benzer bir sorunla hiç karşılaşmadım. 75 derecenin de buna sebep olacağını düşünmüyorum. Bağlantı yeri sıcaklığı nasıl? Bir de NVMe veya M.2 SSD mi kullanıyorsun? O da ısınıyor olabilir.

Bağlantı yeri sıcaklığı burada görünür. Radeon Software içinde "Performans" kısmına bakarsın kartın 75 dereceye çıktığında.

Screenshot_1.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı