R5 2600 ve RX 570 PUBG Fareyi çevirirken ani takılmalar yapıyor

Apollo 11

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Astrofizik
Gerek bu forumda gerekse başka forumlar da bu konu hakkında çok fazla konu açılmış. Ama çözümüne bir türlü kavuşamadım.
Ciddi derecede can sıkıcı bir hal almaya başladı, PUBG'de oyun esnasında aşırı derecede takılmalar yaşıyorum, sistemim iyi olmasına rağmen hiçbir şekilde çözüme ulaşamadım.

Takılmalar genellikle fareyi sağa sola çevirirken gerçekleşiyor. Bu sorunu daha önce yaşamış ve çözümünü bulan birileri varsa bildiklerini paylaşırsa sevinirim.

Sistem özelikleri.

R5 2600
ASUS RX 570 4 GB 256 Bit
16 GB 3000 MHz RAM
Oyun SSD'de kurulu
Windows 10 Pro

VRAM kullanımı 4 GB üzerine çıkıyorsa takılma yapması normal. Yani yeni bellek için önceki bellek boşaltılıyor, bu da yeni çevre hesaplamasında RAM yetmemesi gibi FPS drop oluşturuyor. O yüzden çözüm sadece doku çözünürlüğünü düşürerek VRAM kullanımını azaltmak. Diğer değerlerde bir sorun yoksa bu dropları düzeltecektir.

VRAM kullanımı 4 GB üzerine çıkıyorsa takılma yapması normal. Yani yeni bellek için önceki bellek boşaltılıyor, bu da yeni çevre hesaplamasında RAM yetmemesi gibi FPS drop oluşturuyor. O yüzden çözüm sadece doku çözünürlüğünü düşürerek VRAM kullanımını azaltmak. Diğer değerlerde bir sorun yoksa bu dropları düzeltecektir.

Onu da deneyeceğim, monitör ayarlarında FreeSync açık onun kapalı mı kalması gerekiyor sizce?

Problemi çözebildin mi aynı problem bende de mevcut PUBG'ye ticket attım onlarda çözemedi Update beklememi söylediler fakat değişen bir şey yok. :)

Sorunu oyunu silerek çözdüm, Pubg Lite devam. :D
Sorunu oyunu silerek çözdüm, Pubg Lite devam. :D

Ek olarak şunu belirteyim, bir arkadaşın tavsiyesi üzerine Radeon sürümünü 19.9.2 e geri yüklemiştim, bir nebze de olsun biraz iyileşme olmuştu ama kusursuzu istediğim için üzerinde çok durmadım sonrasında oyunu sildim, istersen sende bir dene bu sürümü.

Gerek bu forumda gerekse başka forumlar da bu konu hakkında çok fazla konu açılmış. Ama çözümüne bir türlü kavuşamadım.
Ciddi derecede can sıkıcı bir hal almaya başladı, PUBG'de oyun esnasında aşırı derecede takılmalar yaşıyorum, sistemim iyi olmasına rağmen hiçbir şekilde çözüme ulaşamadım.

Takılmalar genellikle fareyi sağa sola çevirirken gerçekleşiyor. Bu sorunu daha önce yaşamış ve çözümünü bulan birileri varsa bildiklerini paylaşırsa sevinirim.

Sistem özelikleri.

R5 2600.
ASUS RX 570 4 GB 256 bit.
16 GB 3000 MHz RAM.
Oyun SSD'de kurulu.
Windows 10 Pro.

Bu oyun optimizasyon özürlü oyundur oyunda bazen silahla ateş ettiğim vakit 40 50 FPS düşüşü yaşamıştım sonra da zaten sıkılıp silmiştim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı