Çözüldü R5 2600'de 12 çekirdek nasıl aktif edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Bursa
Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirtiğim gibi görev yöneticisinden baktığım zaman mantık cekirdek 4, öteki görünen 8. Forumda gördüm çoğu kişinin 12 gözüküyor. Oyunlarda bu yüzden CPU yüksek kullanıyor ve GPU'yu besleyemiyor diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Sistem Yapılandırması diye aratın Windows'da. Ardından Önyükleme kısmına gelip oradan gelişmiş seçeneklere gelin. İşlemci sayısı kısmında tik varsa tiki kaldırın ve yeniden başlatın.
Hocam, arama yerine MSConfig yazıp enter deyin. Burada bulunan işlemci sayısını 12 yapın. Daha sonra tekrar başlatın.

Bu geçersiz ve saçma bilgi için bu defalık soft uyarı verdim ama tekrar olursa saatlik uyarı alabilirsiniz. Oradaki ayarın amacı çekirdekleri devreye sokmak değil, kısıtlamak. Okuyunuz:

Sistem Yapılandırması diye aratın Windows'da. Ardından Önyükleme kısmına gelip oradan gelişmiş seçeneklere gelin. İşlemci sayısı kısmında tik varsa tiki kaldırın ve yeniden başlatın.
Bu doğru. Orada bir ayar varsa kaldırırsın. Ama oraya değer girmezsin!
Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirtiğim gibi görev yöneticisinden baktığım zaman mantık cekirdek 4, öteki görünen 8. forumda gördüm çoğu kişinin 12 gözüküyor. Oyunlarda bu yüzden CPU yüksek kullanıyor ve GPU'yu besleyemiyor diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Eğer MSConfig altından bir ayarı kurcalamadıysanız işlemcinin tüm çekirdekleri her zaman devrede olur. Bunun için ekstra bir şey yapmazsınız.

@Recep Baltaş Sanallaştırma kapatılmış olamaz mı? Neden görev yöneticisinde 8 threads gözüksün ki?
Ekran görüntüsü gelmeden inanmam. Sanallaştırma kapalı olsa bile 6 gözükmesi lazım, 8 değil.

Hatta o da yanlış: sanallaştırma kapatmak çekirdek sayısını değiştirmez. SMT kapatması lazım.

Arkadaş daha önce Msconfig ayarlarıyla oynamış olabilir. Normalde bir şey yapmasına gerek yok. İşlemci 6 çekirdek 12 thread görünmesi lazım. Eğer hiçbir şeye dokunmadı ve durum anlattığı gibiyse yeniden temiz Windows kurulumu yapsın.

Sanallaştırma(SVM değil SMT) kapalı olsa işlemcinin 6 çekirdek 6 thread görünmesi lazım. Yani bu arkadaş ya işlemcinin ayarlarıyla oynadı ya da dediğim gibi temiz bir kurulum yapması lazım.

Ekran görüntüsü gelmeden inanmam. Sanallaştırma kapalı olsa bile 6 gözükmesi lazım, 8 değil.

Hatta o da yanlış: Sanallaştırma kapatmak çekirdek sayısını değiştirmez. SMT kapatması lazım.

Aynı işlemciyi kullanıyorum:

1600726496761.png

Aynı işlemciyi kullanıyorum:

Eki Görüntüle 676513
Olması gereken zaten. Normal bir kullanıcının oralarla işi yok.
Abi Windows'u formatladım gidip MSConfig'ten 8 olarak seçtim. Biraz aşartırma yapinca bir terslik oldugunu fark ettim geri alma sansim yok mu?
Var:

Yani burası boş olacak:

1600726707683.png

Bu geçersiz ve saçma bilgi için bu defalık soft uyarı verdim ama tekrar olursa saatlik uyarı alabilirsiniz. Oradaki ayarın amacı çekirdekleri devreye sokmak değil, kısıtlamak. Okuyunuz:

Bu doğru. Orada bir ayar varsa kaldırırsın. Ama oraya değer girmezsin!

Eğer MSConfig altından bir ayarı kurcalamadıysanız işlemcinin tüm çekirdekleri her zaman devrede olur. Bunun için ekstra bir şey yapmazsınız.

Evet kurcalamadım maalesef. :/

Ya hocam ben senin ne dediğini anlamakta güçlük çekiyorum. Bi MSConfig'den 8 seçtim diyorsun, bi kurcalamadım diyorsun. Bi' karar versen?

Çok zor değil, girip MSCOnfig'den bakacaksın. Tik varsa kaldıracaksın. Ekran görüntüsü de koyduk, anlaşılmayan nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı