R5 2600X GTX 1080 sistemi yenilemeye gerek var mı?

rixon

Kilopat
Merhabar arkadaşlar.

2018 yılında Vatan'dan efsane cumada çok hesaplı fiyata topladım. Çok memnunum buraya kadar beni hiç üzmedi. Fakat oyun mod hastasıyım oyunları zorlaşmaya başladı. Kasma yok ama FPS düşüşü var, Minecraft, Skylines ve Sims 4 gibi oyunlarda ağır mod kuruyorum.

Sistemim şöyle.

• MSI B450 Gaming Plus.
  • Ryzen 5 2600X.
  • Corasir 8 GB RAM 2600MHz.
  • MSI GTX 1080.

Sistemim değiştirmeme gerek var mı? Yoksa devam mı edeyim bilemedim.

Full yenilemeye gerek yok bence. Önce RAM yükseltmesi, performans tatmin etmezse işlemci. En son ekran kartı. RAM MHz 3000 ve üzeri alırsan fark eder. Tabi eski RAM'i de elden çıkarıp 2 tane alsan daha iyi.

O kullandığınız modlardan dolayı FPS düşüşü yaşıyorsanız, sebebi işlemciniz. Tamam 1080'i besler sorun yok ama tek çekirdek performansı çok düşük. Dropların önüne geçmek istiyorsanız kullandığınız RAM'den bir tane daha alın ve işlemcinizi 5600'e yükseltin.

Bütçeni belirtseydin keşke. Mod olayının sonu yok. RTX 4090 da alsan yeni grafik modları çıkacak ve eskisinden tatmin olamayacaksın, mod yükledikçe bir süre sonra yine FPS düşüşleri olacaktır.

Hangi sistemimi değiştireyim? Tamamı mı?
Sistemi komple değiştirsen de (DDR5 hariç) önden RAM'i alırsan hem yeni hem eski sistemde kullanabilirsin. RAM işlemci performansını çok etkiler. Sizdeki hem 8 GB hem 2600 MHz. Sonra yetmezse alınan performans, alırsınız bir 5600 vs. Yeterli olur. Bir kerede niye değiştiriyorsunuz ki gereksiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı