R5 2600X için soğutucu önerisi

wintry

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar, Ryzen 5 2600X OC işlemciye sahibim. Stok fanımın yetersiz geldiğini fark ettim, oyunda 73 dereceyi gördü. Kasa fanlarım %66-75 arası dönmeye başladı. Yakın zamanda bir işlemci fanı almayı düşünüyorum. Sıvı soğutma mı almalıyım, nasıl bir yol izlemem gerekli, önerileriniz neler?

Anakart: Gigabyte BM450 3200MHX(OC)
İşlemci: Ryzen 5 2600X 3.60GHz.
Kasa: Ranker cygnus tempered glasss.

Hocam sıvı soğutma da hava soğutma da olur fakat sıvı soğutma gerektirecek kadar overclock yapmadığın sürece kesinlikle hava soğutma yetecektir. Eğer overclock yapacağım ve sıcaklık değerlerime hava soğutma az gelecek der isen o zaman sıvı soğutma tercih edilebilir. Hava soğutma belli bir overclock'a kadar yeterince güzel bir soğutma yapacaktır ama daha fazla yapacak isen sıvı soğutmaya yönelmelisin.

Önerim Corsair H100X olur. Sıvı soğutmayı sadece daha fazla OC için değil, uzun süre PC açıksa bile ısınma problemi yaşatmasın diye tercih edebilirsin. Hava soğutmanın üflediği hava kasa içerisinde olduğu için bir nebze kasa içindeki havayı ısıtıyor. Uzun süre bilgisayar açık olunca kasa içerisi zamanla ısınıyor. Sıvı soğutmanın bir artısı da bu, kasanın dışına sıcak havayı üfleyip daha uzun süre serin çalışmayı sağlaması.
Bütçe varsa sıvı soğutma alman daha iyi olur.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bütçeyi Max 500TL düşünüyorum. Bir de almak neyse de sıvı soğutmayı takarken falan uğraştırır mı? Asıl endişem başka bir şeyini bozmak. Unutmadan uyum sorunu oluyor mu bu fanlarda örneğin anakarta göremi seçeceğim işlemciye göre mi?

Bir de almak neyse de sıvı soğutmayı takarken falan uğraştırır mı?
Hava soğutmadan daha zor bir montajı var fakat yapılabilir yine de.
Unutmadan uyum sorunu oluyor mu bu fanlarda örneğin anakarta göre mi seçeceğim işlemciye göre mi?
İşlemciye göre.
Bütçeyi Max 500TL düşünüyorum.
Bütçenizde doğru düzgün bir sıvı soğutma bulunamayacağından hava soğutma öneririm. Bu ürün işinizi görecektir.

Hava soğutmadan daha zor bir montajı var fakat yapılabilir yine de.

İşlemciye göre.

Bütçenizde doğru düzgün bir sıvı soğutma bulunamayacağından hava soğutma öneririm. Bu ürün işinizi görecektir.

Teşekkür ederim. AIDA overclock kısmında şöyle gösteriyor. Hazır sistem tercih etmiştim belki daha anlaşılabilir olur.

Dosya Ekleri

• overclock.jpg
    overclock.jpg
    51,3 KB · Görüntüleme: 60
Bu bilgileri atmanıza gerek yok. İşlemciye hava soğutma seçerken bilmemiz gereken iki tane bilgi var:
  1. Kasanın desteklediği maksimum CPU soğutucu yüksekliği. Sizin kasanız 160 mm'ye kadar destekliyor.
  2. İşlemcinin soketi. Sizin işlemciniz AM4 soket.

Bu bilgileri atmanıza gerek yok. İşlemciye hava soğutma seçerken bilmemiz gereken iki tane bilgi var:
  1. Kasanın desteklediği maksimum CPU soğutucu yüksekliği. Sizin kasanız 160 mm'ye kadar destekliyor.
  2. İşlemcinin soketi. Sizin işlemciniz AM4 soket.

Anladım ilginiz için tekrar çok teşekkür ederim konu kapatılabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı