R5 2600X Sıcaklık Değerleri

Dostum bildiğini yaz benim 2600X'im bosta 27 yükte 54 derece neresinde ısınma problemi var?

BIOS ayarlarından Core Performance Boost kapatırsan sıcaklık düşer. CPB voltaj verip frekans arttırır o yüzden öyle. Böylede kullanabilirsin istersen dediğim gibi yapabilirsin.
Peki Core Performance Boost zararı var mıdır sisteme ? Ona göre kapatayım. Ya da başka bir soğutucu alacağım.

Peki Core Performance Boost zararı var mıdır sisteme ? Ona göre kapatayım. Ya da başka bir soğutucu alacağım.
Açık kalınca yük altında voltaj vererek GHz'yi 4.2'ye çıkarır. Yükte 75'i geçmiyorsa birak öyle kalsın.
Oyunlarda etkisi olur mu? Bende 1050Tİ mevcut darboğaz yapacağını sanmam ama yeni oyunlar çok fazla işlem gücü istediği için kaldırmama ihtimali olur mu? Yoksa oyunlarda sadece GPU mu önemli?
Islemci stok hali ile 1050Ti fazla fazla besler. Yani kapalı veya açık o ekran kartına FPS'de pek bir etki yapacağını sanmıyorum ama anlamanın en iyi yolu bir açıkken bir de kapalıyken denemek.
Seçenek BIOS'ta bu şekilde gözüküyor. Anakartınıza bağlı değişiklikler olabilir.
RAM'lerini, XMP yazan yerden profil 2'yi seç performans şuan kapalı.

Dostum bildiğini yaz benim 2600X'im bosta 27 yükte 54 derece neresinde ısınma problemi var?

BIOS ayarlarından Core Performance Boost kapatırsan sıcaklık düşer. CPB voltaj verip frekans arttırır o yüzden öyle. Böylede kullanabilirsin istersen dediğim gibi yapabilirsin.
Ben kullandığım işlemcinin boşta değerini yazdım. Sen belki stok fan kullanmıyorsun veya oturduğun yer soğuk olabilir.

Oyunlarda etkisi olur mu? Bende 1050Tİ mevcut darboğaz yapacağını sanmam ama yeni oyunlar çok fazla işlem gücü istediği için kaldırmama ihtimali olur mu? Yoksa oyunlarda sadece GPU mu önemli?
Oyunların sistem gereksinimlerine bakarak hangisinin kaç GHz yeterli olduğunu görebilirsin. En önemlisi dar boğaz yaşıyor musun onu kontrol et sonra istediğin şekilde kapatabilirsin pek fazla etkisi olmaz. Ama yüksek performans kullanmak varken kapatmakta boşa para vermiş gibi geliyor o yüzden @Lemi Galip 'in önerisi iyi bir soğutucu, bende ileride öyle yapmayı düşünüyorum ve sana da öneriyorum :)

Son düzenleme:
Konuyu görünce yeni konu açmak istemedim. 3400G APU işlemciden 2600X geçiş yaptıktan sonra boşta 47-55 yükte 75-80 arasında değişiyordu. CBP kapattım şu anda boşta 32-35 yükte 51-55 arasında sizce nasıl dursun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı