R5 2600X sistem bütün oyunlarda takılıyor

aliberk752

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar.

Sistemi 1 ay önce topladım ilk 20 gün sorunsuz rahatlıkla oyunları oynuyordum. Daha sonra oyunlarda takılma ve donmalar ile karşılaşmaya başladım. Sistemim şu şekilde ;
  • İşlemci AMD Ryzen 5 2600X,
  • Anakart: MSI B450M-A Pro Max,
  • Ekran kartı: MSI Ventus XS 1660 Ti,
  • SSD: James Donkey 480 GB,
  • RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 8 GB X2,
  • PSU: 650 Watt monitör: LG 24GL650.
Warzone'da yüksek ayarlarda rahatlıkla 80-90 fpste oynarken anlık olarak MSI Afterburner'da GPU değerimin düştüğünü farkettim. Bazen GPU değeri , bazen CPU ve GPU bir arada düşüyordu. Bazende FPS'te onlarla birlikte düşüyor. Battlefield 1 ve LOL gibi oyunlarda ise bu kadar fazla takılma yok fakat yine de saliselik küçük takılmalar gözüme çarpıyor. Sistemi ilk aldığımda hiçbir takılma ve kasma, donma gibi sorunlar yoktu.

-Sürücüler güncellendi
-BİOS güncellendi
-Ekran kartı driverını silip tekrar yükledim
-OCCT ile ekran kartı ve işlemciyi tam yükte çalıştırdım bir sorun bulmadı.
-PSU'dan şüphelendim ve garantiye yolladım onun yerine 450 w PSU bulup denedim fakat yine aynı sorunlar devam ediyor.
-https://www.userbenchmark.com/UserRun/37284528
-Sıcaklık değerleri 70 dereceyi geçmiyor.

Sorunun ne olduğunu bir türlü bulamadım bütün parçaları garantiye yollamak durumunda kalmak istemiyorum gerçekten.

Düşüş 1.png

düşüş 2.png

Normal Değerler 1.png

SSD 1.png

SSD 2.png

SSD 4.png

Şu anda kullandığınız PSU nedir?

Şu anda kullandığım PSU 450 Watt eski bir PSU. Deneme yapmak için kullanıyorum. Servise yolladığım PSU ise şu;

as.jpg

Yüksek ihtimalle SSD kaynaklı.

Oyunu HDD diske kurup orada oynadım ve GPU düşüşü, takılma düzeldi. Fakat aynı şekilde LoL oyununu da HDD'ye kurdum ve oynadım, saliselik takılmalar yine mevcut gibi. Windows SSD'ye kurulu olduğu için bilgisayarda performans sıkıntısı olabilir mi acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı