R5 2600X Sıvı Soğutucu Önerisi

Daha fazla  
Merhabalar,

P350X kasaya ve Ryzen 5 2600X işlemciye sahibim.
Sıvı soğutma önerisi için bir konu açmıştım fakat kasayı değiştirdiğim için tekrar açıyorum.

Kasamda şu anda 3 adet fan var 1 tanesi P350X ile gelen stock fan, diğerleri ise Aerocool AE-CFPL120RD Kırmızı Led 120 mm Fan.
Bu şekildeyken Ryzen 5 2600X işlemcimi stock fan ile BIOS'tan Core Boost özelliğini açtığımda boşta 50-60 derece ısılar alıyorum, gerçekten sinir bozucu.
İşlemciyi 3.6GHz hızında kullanmak zorunda kalıyorum ve bu çok sinir bozucu bir şey, 3.6GHz hızında çalışan bir sürü ucuz işlemci var bu yüzden sinirlerimi bozuyor bu ısı sorunu.

İşlemcimi 4.2GHz'de rahatlıkla stabil bir şekilde çalıştırabileceğim P350X kasama uyumlu bir sıvı soğutma önerisi istiyorum sizlerden.
Bütçe belirtmiyorum 4.2GHz hızına stabil bir şekilde çıkıcak bir sıvı soğutucu işimi görecektir, fazlasında gözüm yok.
Ayriyeten merak ettiğim bir şey var sıvı soğutucunun fanları ekran kartına üflüyor mu? (Hiç kullanmadığım için bilgim yok.)

Kraken x62, h100i v2 gibi seçenekler var.
NH-D15S (Hava soğutma) öneririm. O kasanın üretici sitesinde üst tarafla ilgili bir radyatör desteği hakkında bilgi verilmemiş. Eğer üst tarafa radyatör takılamıyorsa sıvı soğutma tavsiye etmem.
D15S sığar mı o kasaya? Sıkıntı olabilir sınırdan bile kurtarmıyor.

Core Boost özelliğini kapatırsan ısı bir miktar düşer. Sıvı soğutucu yerine aynı fiyata, hatta çok daha düşük fiyatlara çok daha iyi hava soğutmalar mevcut. Sıvı soğutmada çok üst seviyeye çıkmadıkça farkını hissetmezsin. Bu işlemci için de aşırı üst düzeye gerek yok. Bu yüzden özenilmesini tavsiye etmiyorum. İyi bir hava soğutma işini görür.

Hocam termal macun hangi marka kullandın acaba? Laptop kullanıyorken ben de boşta ortlama öyle değerler alıyordum.ZALMAN ZM STG2 termal macunu sürdüğümde boşta 30 dereceye kadar düşmüştü.

Bende onu diyorum tam ucu ucuna değiyor. Noctua NH-D15 piyasadaki en iyi hava soğutucu ama dev gibi bir şey rahat 1.5 kilo çekiyor. Anakartı büker resmen.
Dostum NH-D15 ve NH-D15S birbirinden farklı. S modeli daha kısa ve daha hafif. O attığım linke girip ağırlığını görebilirsin. Ayrıca anakarta herhangi bir zarar vermez doğru montaj yapıldığı ve kasa yuksek bir yerden düşmediği sürece.
Phanteks 160 mm sığar diyorsa sığacaktır yani o specifications sayfasını yazan adam ikimizden de daha iyi biliyordur bunu.

Cezam vardı yazamıyordum, Thermaltake TG-4 macun kullanıyorum.
Hava soğutmada ani sıcaklık yükselişleri oluyor diyorlar, bu yüzden sıvı soğutma istiyorum açıkçası.
Şöyle söyleyeyim, pahalı olmayacak 4.2GHz'de işlemcimi stabil çalıştırabilecek RGB ledi olacak, P350X kasama ve MSI B450 Gaming Plus anakartımla uyumlu olacak bir sıvı soğutma veya hava soğutma önerisi yapabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı