R5 2600X ve Artic Freezer 34 Duo OC sonuçları

Sizce bu değerler soğutucum ile iyi değerler mi?

• İyi

Oy: 12 80,0%
  • Kötü

Oy: 3 20,0%

• Oy verenlerin toplamı
    15

277726

Kilopat
Makaleler
4
HWMonitor resimlerimi paylaşıyorum. Sizce bu değerler soğutucum ile iyi değerler mi? Ne önerirsiniz?

Soğutucu: Arctic Freezer 34E-sports Duo.
Termal macun: Cooler Master mastergel Pro.
Kasa: Cooler Master Masterbox MB501L 600W Carbon(üst ızgara çıkışı yok)
Ön fanlar: Rampage 4C-15 120mm x3

Dosya Ekleri

• 1.3voltage 20-22 dk test.png
    1.3voltage 20-22 dk test.png
    20,3 KB · Görüntüleme: 133
Max değeri hangi test ile aldın?

Prime 95 ama HWMonitor bazı değerleri tam doğru göstermiyor.

Olaya bir tek derece ile bakmak yanlış. Ppt(W) ve edc(a) değerlerine dikkat edin.

Onlar hakkında bilgim yok. Biraz ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

Çekiyor mübarek 😂 135W çekiyor benim işlemci.

Ben global C state kapattıktan sonra böyle oldu değerler.
Csgo oynadıktan sonraki değerler şöyle;

Dosya Ekleri

• 1-1,5 saat csgo.jpg
    1-1,5 saat csgo.jpg
    84,1 KB · Görüntüleme: 126
Sizce sıkıntı var mı? Yoksa önemli değil mi?
Brave browser kullanırken değerler;
.

Dosya Ekleri

• Brave browser kullanırken değerler.png
    Brave browser kullanırken değerler.png
    194,2 KB · Görüntüleme: 97
  • Cinebench test.png
    Cinebench test.png
    324,6 KB · Görüntüleme: 94
OC yapmayı düşünüyorum. Fazla bir şey değil 4, 2'ye sabitleyeceğim o kadar. Sen ne kadara aldın sence alınır mı? Kutusundan termal macun çıkıyor zaten neden başka macun kullandın?

İçindeki macun yeterliydi aslında ama benim bu konularda takıntılarım olduğu için değiştirdim. Biraz da acemi olduğum için soğutucuyu takarken acemilik yapıp çentikli vidayı aşağı doğru takmıştım o yüzden soğutucu sökmüşken hadi bunu da değiştireyim demiştim :) ben 4GHz OC yaptım ve bana yeterli geldi. Zaten benim Kasa'nın hava sirkülasyonu kötü olduğu için Prime95 testlerini görüyorsun biraz yüksek :( 4.2GHz biraz ciddi bir overclock gibi geliyor bana. 4.1GHz alsan yeterli olur diye düşünüyorum ama zaten overclock yapmayı denerken kendin hangisi olacağına karar verirsin.

İçindeki macun yeterliydi aslında ama benim bu konularda takıntılarım olduğu için değiştirdim. Biraz da acemi olduğum için soğutucuyu takarken acemilik yapıp çentikli vidayı aşağı doğru takmıştım o yüzden soğutucu sökmüşken hadi bunu da değiştireyim demiştim :) ben 4GHz OC yaptım ve bana yeterli geldi. Zaten benim Kasa'nın hava sirkülasyonu kötü olduğu için Prime95 testlerini görüyorsun biraz yüksek :( 4.2GHz biraz ciddi bir overclock gibi geliyor bana. 4.1GHz alsan yeterli olur diye düşünüyorum ama zaten overclock yapmayı denerken kendin hangisi olacağına karar verirsin.
4,2 Ghz çok normal 2600x'e kendisi çıkıyor zaten. :) 4,3'leri gördüm ama stabil değildi stok soğutucu ile çok zorlamak istemedim. 4,0'da zaten şu anda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı