R5 3400G sistem ısısı

drcarbon

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle sistem özelliklerinden bahsedeyim.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G Vega11 Graphics 4.2 GHz Max Boost, 3.7 GHz base.
Anakart: Gigabyte X570 ud socket AM4 (Smart fan 5 X6)
Ekran kartı: ASUS GeForce GTX1660 Super, DDR6,6 GB.
Kasa: ASUS vento VG04Fe USB 3.0 midi Tower RGB Gaming
Power: Kasanın içinde mevcuttu 600Watt.
RAM: Corsair Vengeance 8x2 (16) GB RAM, 3000MHz, DDR4 (RGB Pro)

-----------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar asıl meselem şu, bilgisayar özelliklerini gördüğünüz üzere böyle bir bilgisayar topladım fiyatı biraz güzeldi. Fakat bu ekran kartları veya içindeki sistemler çok sıcak hemen ısınabiliyor bunlar ortalama kaç derecede yanabiliyor, bozulabiliyor? Hani biraz tereddütlüyüm bu konuda. (Kasada 3 tane, anakartta 2, işlemcide 1, Power 1, ekran kartı 2 olmak üzere 9 fan mevcut. )

Ryzen 3000 serisi için 90 dereceye kadar problem yok.
Ekran kartı da 85'ten fazla seviyelere çıkmadığı sürece sorun yok.

Sizin aldığınız ısılar nedir ona göre söyleyelim. Normal de 85 i geçmesi pek sağlıklı değil.

Emir bey bana bu ısıları görebileceğim bir program söylermisiniz. Bu arada DVD okuyucum yok anakartın içinden bir cd çıktı bunu nerden yükleyebilirim.

Emir bey bana bu ısıları görebileceğim bir program söylermisiniz. Bu arada DVD okuyucum yok anakartın içinden bir cd çıktı bunu nerden yükleyebilirim.
OCCT indirerek test yapın parçalar yüke girsin, bir kaç dakika sonra sıcaklıklara bakarak ekran görüntüsünü atın buraya. CD içindeki sürücüler güncel olmuyor. En güncel sürümleri anakartın kendi sitesinden bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…