R5 3400G Sistem Nasıldır?

Bütçe
3000

mataban35

Femtopat
Arkadaşım için şöyle bir sistem örnekledim:

ASRock B450M PRO4 Pro4 AMD B450 3200MHz (O.C) mATX 830 TL

High Power hpe 400BR A12S 400W 80+ Bronze 280 TL

Kingston 240GB A400 250 TL

AMD Ryzen 5 3400G 1250 TL

G.Skill Ripjaws V s 16 GB (2x8GB) 3200MHz 550 TL

Toplam 3160 TL

Kasa+klavye+mouse vs. eklenince 3500 TL lira civarı olacak.

fiyatları web üzerinden araştırarak, en uygun ve stokta olanlara bakarak yazdım.

Yardım istediğim noktalar şunlar;

1) Bunu 300-400 lira aşağıya çekmemiz gerekirse hangisinden ödün vermek daha doğru olur?

2) Bilgisayarı öncelikle Online ders vermek için kullanacak. Bunun dışında ses kayıt programı kullanacak. Oyun olarak şimdilik fazla beklentisi yok fakat ileride oyun için mutlaka yükseltmek istiyor. Bu yüzden anakartı ileriye dönük olursa iyi olur diye düşündüm. Bu tür bir kombinasyon mantıklı olur mu? Olmazsa neden olmaz?

3) N11-Trendyol-Hepsiburada-Amazon gibi sitelerin dışında alışveriş yapmak istemiyor. Hızlı ve sorunsuz gönderim yapan alternatif site öneriniz varsa bakabiliriz.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi fikrim:
PSU, SSD, RAM ve anakart cuma geceleri İncehesap'da Gaming gecesi altında indirime giriyor. Daha ucuz fiyata alman mümkün.
Cuma alıyorsun pazartesi kargoya veriyorlar. Bunun yanında mouse ve klavye de indirime giriyor. Günlük kullanım içi 3200G de alınabilir. Ama PSU 500+ alırsanız daha mantıklı olacaktır.

Kendi fikrim:
PSU, SSD, RAM ve anakart cuma geceleri İncehesap'da Gaming gecesi altında indirime giriyor. Daha ucuz fiyata alman mümkün.
Cuma alıyorsun pazartesi kargoya veriyorlar. Bunun yanında mouse ve klavye de indirime giriyor. Günlük kullanım içi 3200G de alınabilir. Ama PSU 500+ alırsanız daha mantıklı olacaktır.
Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı