Çözüldü R5 3500 sistemde HDD ışığı yanmıyor ve görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda1771

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün akşam başıma geldi. VAL1067 hatası alıyordum ve çözüm bulamadığım için format atmayı düşünüyordum. Bu yüzden güvenli moda girmek için bilgisayarı birkaç kez açıp kapattım. Hiçbir sıkıntı yokken görüntü gelmedi ve kasanın üstündeki HDD (kırmızı bir önemi varsa) yanmamaya başladı. Ne yapmam gerekiyor? Kasanın üstünde açma kapama tuşunun yanına küçük bir düğme var. Ona basınca HDD ışığı sönüyor ve görüntü gidiyor; yaklaşık 5 saniye sonra tekrar yanıyor ve çalışmaya devam ediyor. Bu düğmeyi bayağı denedim ama olmadı.

İşlemci: Ryzen 5 3500.
Anakart: B450a Pro.
Ekran kartı: RX 580 8 GB.
Power: 500W.
RAM: 2 tane 8 GB 3200 MHz.

Anakartta hiçbir ışık yanmıyor yani normal çalıştığı gibi ( açılırken CPU ışığı falan yanıyor sonra olması gerektiği gibi sönüyor)

Son düzenleme:
Çözüm
Benim de başıma böyle bir sorun gelmişti. RAM'ları çıkarıp tekrar taktığımda düzelmişti. Siz de deneyin, belki sizde de işe yarar.

Denedim hatta sistemdeki bütün güç kablolarını çıkartım (sadece CPU+RAM+ekran kartı) var onun dışındaki her şeyi çıkartıp geri taktım.

Durum güncellemesi SATA kabloları bozuk olabilir diye yeni 0 MSI SATA kablo alıp taktım sorun çözülmedi bende 160GB'lik içinde Windows olan başka bir HDD vardı onu taktım düzelmedi kasadaki SSD ve HDD çıkartıp laptopa taktım sanırım bunlarda sorun var laptopta, düzeltme diye bir sekme açıldı onu bekliyorum.

150'den fazla insan bakmış sadece bir tavsiye var geri kalan kimse bir şey bilmiyor mu?

Merhaba kimse yardım etmedi ben kendim deneme yanılma ile çözüme ulaştım sizin de deneyebileceğiniz şeyler şunlar.
RAM'leri çıkartıp tek bir tanesini tek tek deneyin bütün slotlarda.
Bütün kabloları söküp geri takın.
Anakart pilini çıkartıp silin yaklaşık 15 dk garanti olsun derseniz 1 saat civarı bekletin bu sürede pile temas etmeyin.
İşlemciyi çıkartıp geri takın.
Benim denediklerim bunlar ve çözüldü sorunum.
Benim de başıma böyle bir sorun gelmişti. RAM'ları çıkarıp tekrar taktığımda düzelmişti. Siz de deneyin, belki sizde de işe yarar.

Denedim hatta sistemdeki bütün güç kablolarını çıkartım (sadece CPU+RAM+ekran kartı) var onun dışındaki her şeyi çıkartıp geri taktım.

Durum güncellemesi SATA kabloları bozuk olabilir diye yeni 0 MSI SATA kablo alıp taktım sorun çözülmedi bende 160GB'lik içinde Windows olan başka bir HDD vardı onu taktım düzelmedi kasadaki SSD ve HDD çıkartıp laptopa taktım sanırım bunlarda sorun var laptopta, düzeltme diye bir sekme açıldı onu bekliyorum.

150'den fazla insan bakmış sadece bir tavsiye var geri kalan kimse bir şey bilmiyor mu?

Merhaba kimse yardım etmedi ben kendim deneme yanılma ile çözüme ulaştım sizin de deneyebileceğiniz şeyler şunlar.
RAM'leri çıkartıp tek bir tanesini tek tek deneyin bütün slotlarda.
Bütün kabloları söküp geri takın.
Anakart pilini çıkartıp silin yaklaşık 15 dk garanti olsun derseniz 1 saat civarı bekletin bu sürede pile temas etmeyin.
İşlemciyi çıkartıp geri takın.
Benim denediklerim bunlar ve çözüldü sorunum.

Son düzenleme:
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı