R5 3500X RX 5700 XT ekran kartı işlemci yükseltme

ANGARA MESSI

Hectopat
MSI RX 5700XT Mech 8 GB ekran kartımı Ryzen 5 3500X ile kullanıyorum. 16 GB RAM'de var. Call of Duty Warzone, Battlefield 5 gibi bazı oyunlarda işlemcim %100 ekran kartım %70-%90 civarı kullanıyor ve darboğaz yaşıyorum. Birkaç aya işlemci yükselteceğim ama hangi işlemcinin besleyeceğini bilmiyorum. Ryzen 7 serisinden 3700X veya 3800X düşünüyorum. Önerilere açığım.

3800X alabilirsiniz, ileride de 3070 takarsınız belki, bu arada Mech modeli kullanıyormuşsunuz en fazla kaç derece gördünüz?
Hocam ben de RX 5700 Mech GP OC kullanıyorum. FurMark testinde 70 dereceyi geçmiyor. GTA V, AC Odyssey gibi oyunlarda 67-68 civarı oluyor. Fan ise kasaya yaklaşınca bile çok az duyuluyor. Fakat Mech serisinde GP olmayan bazı kartlarda thermal ped koyulmadığı için ısınma sorunu oluyordu. O yüzden genellikle ısınan bir kart olarak tanımlansa da aşırı ısınan bir kart değil. Örnek bir videoyu aşağıya bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3800X alabilirsiniz, ileride de 3070 takarsınız belki, bu arada Mech modeli kullanıyormuşsunuz en fazla kaç derece gördünüz?
87 derece gördüm ama kasamın ön panelini açınca yük altında maksimum 80 oluyor
Besleyen bir işlemci minimum R5 3600 olmalı. Ama 3700X veya 3800X alırsanız ekran kartını upgrade ederken sıkıntı yaşamazsınız.
Sistemi 40 gün önce aldım. Almadan önce 3500X 3600 arasında kalmıştım ama çok fark göremeyip 3500X aldmıştım maalesef pişmanım. Bu işlemcilerin farkı nedir tam olarak?
Biraz daha bekleyin. Yeni nesi işlemciler çıksın. O zaman bakarsınız.
Fiyatlara bağlı birazda piyasaya çıksın görücez.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı