R5 3500X sistemde Call Of Duty anlık takılıyor

gorkemcngr

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar,
Oyundaki FPS değerlerim genel itibarıyla iyi. Yüksek ayarlarda 100-200 FPS alıyorum.
Fakat benim sorunum oyunu oynarken ara ara anlık takılmalara maruz kalıyorum ve yarım-1 saniye sürebiliyor ve oldukça rahatsız edici. Bunun sebebi ne olabilir ve çözümü nedir sizce?
Bilgisayarım daha 1-2 haftalık sistemim şöyle;
ASUS TUF 5600 XT.
Ryzen 5 3500X.
SanDisk Ultra M.2 SSD.
Corsair 2x8 3200MHz RAM'ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkada gereksiz çalışan programlar olabilir onları kapatın.
Ayrıca bios ve ekran kartı güncellemeleri yaptınız mı ?

Depolama dolmaya yaklaşmış olabilir ne kadar boş alanınınız var?

Depolama dolmaya yaklaşmış olabilir ne kadar boş alanınınız var?
199 GB boş alanım var
Arkada gereksiz çalışan programlar olabilir onları kapatın.
Ayrıca bios ve ekran kartı güncellemeleri yaptınız mı ?
Bütün güncellemeleri yaptım.
Arkada çalışan uygulama discorddan arkadaşıma yayın açıyordum bunun etkisi olabilir mi ki?

-Oyunu multiplayer'da oynuyorsanız net bağlantısı sebepli olabilir.
-Hangi cod olduğunu ve hangi çözünürlükte oynadığınızı belirtmemişsiniz, yüksek çözünürlükte bir ihtimal 5600xt'nin 6 gb.lık vram'inin yetmediği anlık görüntüler olabilir.
-Ekran kartı&işlemcinin oyunda çok güç çektiği anlarda meydana geliyor olabilir, PSU'nun uygunluğuna ve güç çıkışlarını kontrol etmek gerekebilir.
-SSD olması takılmayı ortadan kaldırır ama diskte takas dosyası olarak kullanılan alan azalmış olabilir, bakmalısınız.
-Mert'in de bahsettiği gibi arka planda çalışan bir program neden olabilir.
-Başlığa bakarsak, sorunun işlemci kaynaklı olduğunu düşünmüşsünüz ama bu parçalar içinde bu takılmaya sebep olmayacak tek parça 3500x. Donanım olarak kalanların hepsi (+PSU) bu takılmaya sebep olabilir.

Cevabınız için teşekkürler,
COD Modern Warfare story mod'unu oynarken oldu bu durum.
PSU'dan olacağını düşünmüyorum PSU = 600 Watt Coler Master Bronze

5600XT'ye, AMD'nin yayınladığı son ekran kartı sürücüsünü elle mi yüklediniz, yoksa bu ekran kartı sürücülerini Windows10'un update birimini kullanarak mı yaptınız?

5600XT'ye, AMD'nin yayınladığı son ekran kartı sürücüsünü elle mi yüklediniz, yoksa bu ekran kartı sürücülerini Windows10'un update birimini kullanarak mı yaptınız?
kendim sitesinden yükledim.
Sorun çözüldü mü ?
hayır halen devam etmekte özellikle belirli yerlerden geçerken oluyor ve takılma 1 saniye civarı sürüyor kasma yapmıyor sadece takılıp kalıyor.
Sorun çözüldü mü ?
en yüksek ayarlarda çok rahat bir şekilde 100 fps civarı alıyorum ama anlık olarak takılma olayını anlamış değilim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…