R5 3600 6700 XT sistem boştayken mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Ralvex

Decapat
Katılım
8 Aralık 2022
Mesajlar
156
RAM
2x 8gb Corsair
SSD veya HDD modeli
Samsung evo 870
Ekran kartı
Sapphire Nitro+ Rx 6700 XT
Anakart
Gigabyte b450m s2h
İşlemci
Amd Ryzen R5 3600
Merhaba arkadaşlar.

Uzun zamandır oyun oynamadığım zamanlarda mavi ekran hatası alıyorum, bazen üst üste sürekli alıyorum bazen birkaç gün almıyorum. Hataları oyun oynarken hiç almadım. Bilgisayarı açıp hiç ellemeden masaüstünde bıraktığım zaman 15-20 dk arayla mavi ekran verip kendini resetliyor, internette gezinirken de çok fazla mavi ekran alıyorum. Herhangi bir oyun Client'i açıp internette dolaştığımda bir sorun olmuyor. Şu ana kadar denediğim çözümler, format attım, Memtest86 ile RAM'leri tarattım, hard diskin SATA kablosunu çıkartıp denedim, ekran kartımı değiştirdim fakat hiçbirinde sorun çözülmedi. Bilgisayara format atarken bile mavi ekran hatası alabiliyorum. Çok araştırdım kendim mavi ekran hatalarını analiz etmeye çalıştım fakat başarılı olamadım.
Minidump dosyalarım dump
 
Hayır hocam Ram'e oc yapmadım Ramlerim eski zaten, 2400 mhz. XMP'yi ise 2133 de çalıştıkları için 4-5 gün önce açtım. Fakat XMP kapalıyken de mavi ekran alıyordum XMP'yi açıp denemek istedim değişen bir şey olmadı
 
Hocam biosu eski haline getirdim sadece XMP'nin kapandığını düşünüyorum çünkü biosu hiç kurcalamadım daha önce. Ramler konusuna değindiğiniz için Ram'lerin çalışma frekanslarına bakmak istedim CPU-Z uygulamasını indirdim. Ben mi yanlış anladım yoksa ramlerin birisi 2666 MHZ diğeri ise 2400 MHZ olarak mı çalışıyor ?
 

Dosya Ekleri

  • cpuz1.PNG
    cpuz1.PNG
    21,8 KB · Görüntüleme: 30
  • cpuz2.PNG
    cpuz2.PNG
    20,7 KB · Görüntüleme: 27

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı