R5 3600 GTX 1660 sistem güç tuşuna basılınca 3 saniye çalışıp kapanıyor

nooburak

Kilopat
Yer
MERSİN
Daha fazla  
RAM
g skill / cl 16 / 2x16gb / 3600mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 250GB 860 evo sata 3.0
Ekran kartı
Nvidia GeForce GTX 1660
Anakart
Asus Tuf B450-Pro Gaming
İşlemci
Amd Ryzen 5 3600 3,6GHz
Herkese selam, bilgisayarımda yaşadığım bir soruna çözüm bulmak ümidiyse sizlere danışmak sormak istedim. Bilgisayarın Power tuşuna basınca 2-3 saniye çalışıp fanlar dönüyor ve duruyor sonra tekrar çalışmaya başlıyor sistem açılıyor. Bundan birkaç ay önce RAM'lerim arıza yaptı değiştirdim. RAM'leri değişmeden kısa süre önce bu sorun başladı. RAM'leri değiştirdim, BIOS'u sıfırladım, BIOS'u güncelledim ve format attım düzelmedi. Arctic Freezer 34 kule tipi soğutucu kullanıyorum. Sıcak değerlerinde de sorun yaşamadığımı belirtmek isterim. Birkaç hafta önce de PSU arızası sebebiyle PSU değiştirdim ve hala sorun devam ediyor. Bu tarz bir sorun yaşayan ya da sorunun çözümünü bilenleriniz varsa yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

RAM > G.Skill flare X 16 GB(2x8) 3200MHz CL16 değiştirildi ( 2x16 GB 3600MHz CL16 )
PSU > Sharkoon SHP650 650W değiştirildi ( Thermaltake GF 750W Gold 80+)
SSD > Samsung SATA SSD değiştirildi (Kingston NV2 SNV2S/1000G 1 TB PCI-e 4.0 NVMe M.2)

Son düzenleme:
PSU, RAM degisimi bile cozmediyse ve sicakliklariniz da normal ise geriye 2 neden kaliyor: anakart ve GPU.

OCCT Power ya da Furmark ile GPU'nu test edebilirsin ama sorunun ben pek de GPU ile ilgili oldugunu dusunmuyorum anakartta bir sorun var gibi.
Teşekkürler dediğiniz GPU testlerini yapacağım. Bilmediğim için soruyorum m2 ssd e geçmemle alakalı bir sorun olabilir mi?

Power düğmesi kaç renk ve bu işlemler olurken hangi renkler yanıyor?
Video da aldım gözümden kaçan bir şey olur mu diye birkaç kez izledim. Power düğmesi tek renk başlatınca ışığı yanıyor ve fanlar çalışıyor. 2-3 saniye sonra fanlar duruyor power tuşunun ışığı da sönüyor

Bu tür sorunlar çok genel anlamda anakart kaynaklı oluyor, imkanınız var ise başka anakartla deneyin.
Elimde yok sürekli gittiğim bilgisayarcıdan yardım isteyeceğim. Umarım elinde test edebileceğimiz anakart vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı