Sistemimin düzenli tozunu fanını temizleyen, 6-7 ayda termal macununu yenileyen birisiyim. İlk araştırmalarıma göre işlemci soğutucudan olduğu düşünülebilir ancak ben soğutucu ile alakalı olmadığını düşünüyorum. Neden işlemci soğutucuyu düşünmediğimi problemimi anlatırken özellikle altlarını çizerek yazacağım.
Yaklaşık 2 ay önce format attım. Sağlıklı bir şekilde sürücülerimi ve programlarımı kurdum. ilk 40-45 gündür hiçbir problem yoktu. uzun saatler kullandım, oyun oynadım fakat resetleme olmadı. Ancak 10-15 gündür bilgisayarım donuyor. Donuyor derken klavye ve farem çalışmıyor ancak Discord kanalında sesim gidiyor ve karşı tarafın sesi geliyor. Ama sebebini anlamadığım şekilde donmanın ardından 2-3 saniye sonra kapanıyor. Ben güç tuşuna basmadan tekrar açılıyor.
Direk forumdaki eski konulara baktım ancak işlemci soğutucusunun tam oturmamasından kaynaklı olabileceğini söylemişler. Ama ben işlemci soğutucumu 2 ay önce taktım 45 gün problem olmadı sadece son 10-15 günde oldu. Ayrıca oyun oynarken kesinlikle kapanmıyor. saatlerce oyun oynuyorum ve hiçbir şekilde ısınmasına rağmen kapanmıyor. Ne zaman bir oyunu kapatsam 1-2 dakika sonra kapanıyor.