R5 3600 GTX1050 Ti bilgisayar sebebini anlamadığım şekilde kapanıyor

4hmeTd

Kilopat
Daha fazla  
RAM
XPG Gammix D30 DDR4-3200Mhz C16 16GB (2x8GB)
SSD veya HDD modeli
XPG SX8100 M.2 3500-2400MB/s 512GB SSD
Ekran kartı
ASUS GeForce CERBERUS-GTX1050TI-O4G
Anakart
ASUS PRIME B450M-A II AMD B450 microATX
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Sistemimin düzenli tozunu fanını temizleyen, 6-7 ayda termal macununu yenileyen birisiyim. İlk araştırmalarıma göre işlemci soğutucudan olduğu düşünülebilir ancak ben soğutucu ile alakalı olmadığını düşünüyorum. Neden işlemci soğutucuyu düşünmediğimi problemimi anlatırken özellikle altlarını çizerek yazacağım.

Yaklaşık 2 ay önce format attım. Sağlıklı bir şekilde sürücülerimi ve programlarımı kurdum. ilk 40-45 gündür hiçbir problem yoktu. uzun saatler kullandım, oyun oynadım fakat resetleme olmadı. Ancak 10-15 gündür bilgisayarım donuyor. Donuyor derken klavye ve farem çalışmıyor ancak Discord kanalında sesim gidiyor ve karşı tarafın sesi geliyor. Ama sebebini anlamadığım şekilde donmanın ardından 2-3 saniye sonra kapanıyor. Ben güç tuşuna basmadan tekrar açılıyor.

Direk forumdaki eski konulara baktım ancak işlemci soğutucusunun tam oturmamasından kaynaklı olabileceğini söylemişler. Ama ben işlemci soğutucumu 2 ay önce taktım 45 gün problem olmadı sadece son 10-15 günde oldu. Ayrıca oyun oynarken kesinlikle kapanmıyor. saatlerce oyun oynuyorum ve hiçbir şekilde ısınmasına rağmen kapanmıyor. Ne zaman bir oyunu kapatsam 1-2 dakika sonra kapanıyor.

Forumdakiler doğru söylemiş birebir aynı sorunu yaşamış olan birisiyim. Sen tam emin olmak için işlemci soğutucunu tekrar sök tak. RAM'leri tek takıp dene. MHz düşür dene. Virüs taraması yap.

Forumdakiler doğru söylemiş birebir aynı sorunu yaşamış olan birisiyim. Sen tam emin olmak için işlemci soğutucunu tekrar sök tak. RAM'leri tek takıp dene. MHz düşür dene. Virüs taraması yap.
Termal macunum bittiği için tekrar söküp takmak istemiyorum. Ayrıca dediğim gibi soğutucunun tam oturmamasından kaynaklansa "İlk 45 günde neden kapanmadı?" veya "Sistem oyun esnasında daha çok ısınır neden oyunda iken değil de oyundan çıktıktan sonra kapanıyor?" diye iki soru beni bu ihtimalden uzaklaştırıyor. En son çare onu deneyeceğim.

Virüs bulaşacak herhangi bir dış kaynak indirmedim. Yüklü olan program ve uygulamaların listesini paylaşayım. Düzenli olarak format atıp, düzenli bir şekilde kullandığım için ek bir virüs programı kullanmıyorum. Defender kendi halinde takılıyor.
NOT: Crack veya lisanslama için zararlı olabilecek araç kullanmadım.
-Listedeki oyunlar steamden ve riot'tan orijinal sürümleri
-Windows 11 ve MS Office kurumumun verdiği lisans ile orijinaldir.

1671400471285.png

Ramleri tek tek deneme yolunu deneyeceğim. Deneyip yeniden durum bildiririm.

Ramleri söktüm silgi ile temizledim. Yerlerini değiştirip taktım. Dünden bu yana problem olmadı. 1-2 gün daha deneyimleyim. Problem olmazsa konuyu kapatırız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı