R5 3600 için anakart önerisi

Bütçe
1000
Kardeşim yanlış anlama ama bu bu soğutma nasıl soğutamaz kasan hava almıyor olabilir mi
Kasa hava akışıyla alakalı değil yabancı forumlarda yükte 80 dereceye iyi diyen de var yükte 72 derece gören falan da var onlar nasıl 72 görüyorlar bu işlemcide aklım almıyor açıkçası. Aynı soğutucuyu R5 1600 ile de kullanıyorken oldukça memnundum. R5 3600 'e geçince biraz dediğim gibi, 1 sene önce 350 lira bayıldığım soğutucuda boşta 40 üstü yükte 78-80 'ler görünce eski pozitif görüşüm kayboldu. Kasam CM MB511 bu arada hava akışı gayet iyi.

Kasa hava akışıyla alakalı değil yabancı forumlarda yükte 80 dereceye iyi diyen de var yükte 72 derece gören falan da var onlar nasıl 72 görüyorlar bu işlemcide aklım almıyor açıkçası. Aynı soğutucuyu R5 1600 ile de kullanıyorken oldukça memnundum. R5 3600 'e geçince biraz dediğim gibi, 1 sene önce 350 lira bayıldığım soğutucuda boşta 40 üstü yükte 78-80 'ler görünce eski pozitif görüşüm kayboldu. Kasam CM MB511 bu arada hava akışı gayet iyi.
Termal macun da baya farkettiriyor. ben Arctic MX-4 termal macun kullanınca sıradan bir macuna göre baya farkettirmişti.

3600 ile 1600 sıcaklık değerleri arasında en az 20 derece fark var zaten. Sebebide 7nm ve PCI 4.0 olması. O.C hakkında bilgin yoksa 360mm sıvı soğutma alman lazım. Yükte 60 dereceleri görmek istiyorsan. He anakarttan işlemciyi kısarakta bu derecelere ulaşmak mümkün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı