R5 3600 için anakart önerisi

Bütçe
1000

Alaxel

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Beyler kafam çok karıştı R5 3600 için anakart bakıyorum 1000TL bütçem var OC yaparsam sorun çıkartmayacak, 3000MHz destekleyecek, fanalarımı kontrol edebileceğim kaliteli, sorun çıkartmaz bir anakart istiyorum soğutucu olarak Arctic Freezer 34 e-sports Duo var. Nasıl bir kart almalıyım? Marka olarak ASUS ve Gigabyte tercih ediyorum.

Neden bilmiyorum ama tomahawkları çok beğeniyorum. Atx bir kart
1000 tl bandında ise

Bakabilirsiniz hocam. B550 sağlam VRM olanlar biraz daha pahalı. Fakat bu anakartla yeni nesil bile çalışıyor.

Merhaba, 6 saat önce bir video yayınlandı. MSI B550 Pro VDH, Akakçe de 1000 civarı hem wifili hemde wifisiz için teklifleri görebilirsiniz. Fikir oluşması için link bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alabileceğin anakart tavsiyesi olarak değil de, almayı tercih etmeyeceğin anakart markası olarak, şahsen Gigabyte marka anakartları beğenmiyorum. Kendim en alt segmentini kullanıyor olabilirim ancak sorun fiziksel değil yazılımsal. BIOS 'ları gerçekten uğraştırıyor, içinde kayboluyorsun. Değer, voltaj ayarlama sekmeleri de diğerlerinkinden farklı. Bence hiç kullanışlı değil. İnternette gördüğüm kadarıyla üst modellerinde de benzer tipte BIOS kullanılıyor. Ben tavsiye etmem açıkçası bilmiyorum diğer arkadaşlar ne düşünür. Olur da muadillerinden ucuz vesaire görür de aklına düşer diye uyarayım dedim.

3 Yıl MSI deneyimimden sonra X370 - X470 ve MEG X570 Anakartlarda tecrübem oldu. O.Cden anlamayan bir kullanıcı iseniz kesinlikte tavsiye etmiyorum. Çünkü MSI anakartlar Auto Ayarlardan aşırı problemli MSI anakartlar sayesinde O.C inceliklerini öğrenmek zorunda kalıyorsunuz. Bilgisayarda sadece oyun oynamak isteyen BIOS ile işim olmaz diyen kitleye MSI önermiyorum. SADECE RAM tarafında XMP ayarını aktif edip Auto ayarlarda Stabil ve Sorunsuz performans isteyen arkadaşlar Bu konuda en stabil çalışan firma ASUS tur. He şunu da belirtmem gerekiyor.

O.C potansiyeli ve Detaylı ince ayar kafasında biriyseniz MSI tercih edilmeli.
BIOS ile işim olmaz XMP dışında Her şey Auto da olsun Sistem karar versin ama Stabil olsun derseniz. ASUS'tan şaşmayın.

Diğer markalarda yaklaşık 5 yıl öncesinde Gigabyte ile deneyimim oldu MSI çakması diyebiliriz. Ancak Yazılım konusunda vasat

3 Yıl MSI deneyimimden sonra X370 - X470 ve MEG X570 Anakartlarda tecrübem oldu. O.Cden anlamayan bir kullanıcı iseniz kesinlikte tavsiye etmiyorum. Çünkü MSI anakartlar Auto Ayarlardan aşırı problemli MSI anakartlar sayesinde O.C inceliklerini öğrenmek zorunda kalıyorsunuz. Bilgisayarda sadece oyun oynamak isteyen BIOS ile işim olmaz diyen kitleye MSI önermiyorum. SADECE RAM tarafında XMP ayarını aktif edip Auto ayarlarda Stabil ve Sorunsuz performans isteyen arkadaşlar Bu konuda en stabil çalışan firma ASUS tur. He şunu da belirtmem gerekiyor.

O.C potansiyeli ve Detaylı ince ayar kafasında biriyseniz MSI tercih edilmeli.
BIOS ile işim olmaz XMP dışında Her şey Auto da olsun Sistem karar versin ama Stabil olsun derseniz. ASUS'tan şaşmayın.

Diğer markalarda yaklaşık 5 yıl öncesinde Gigabyte ile deneyimim oldu MSI çakması diyebiliriz. Ancak Yazılım konusunda vasat
çok teşekkürler OC hiç yapmadım ama yapmak istiyorum ramları 3000MHz de çalıştırmak için ısınmayı dert etmiyorum çünkü sistemi arctic freezer 34 esports duo ile birlikte kurucam soğutmaya 800 tl vericem sorun olmaz diye düşünüyorum

çok teşekkürler OC hiç yapmadım ama yapmak istiyorum ramları 3000MHz de çalıştırmak için ısınmayı dert etmiyorum çünkü sistemi arctic freezer 34 esports duo ile birlikte kurucam soğutmaya 800 tl vericem sorun olmaz diye düşünüyorum
R5 3600 ile o soğutmayı kullanıyorum. Çok da başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Ben anakart kaynaklı mı, işlemci kaynaklı mı bilemediğimden 4.1GHz 'de 1.35V ancak stabil performans alabiliyorum, stres testlerinde aman aman yükselmiyor. Henüz almadıysanız farklı alternatiflere yönelebilirsiniz. Yabancı forumlarda soğutucunun işlemciye temas eden yüzeyinin işlemciden çok daha az olmasından dolayı soğutmaya negatif etkisi oluyor diye okumuştum.

R5 3600 ile o soğutmayı kullanıyorum. Çok da başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Ben anakart kaynaklı mı, işlemci kaynaklı mı bilemediğimden 4.1GHz 'de 1.35V ancak stabil performans alabiliyorum, stres testlerinde aman aman yükselmiyor. Henüz almadıysanız farklı alternatiflere yönelebilirsiniz. Yabancı forumlarda soğutucunun işlemciye temas eden yüzeyinin işlemciden çok daha az olmasından dolayı soğutmaya negatif etkisi oluyor diye okumuştum.
Kardeşim yanlış anlama ama bu bu soğutma nasıl soğutamaz kasan hava almıyor olabilir mi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı