R5 3600 için soğutmaya gerek var mı?

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Arkadaşlar R5 3600 işlemcide stok fan ile boşta 40-45 derece masaüstünde 45 derece civarı sıcaklık değerleri var. Ağır grafikli oyunlarda 75-80 derece aralarında geziyor. Normal grafikli oyunlarda ise 70-75 derece civarlarında geziyor. Kasadaki hava akımı gayet iyi diyebilirim. Şimdi ben bir AMD uzmanı değilim. Öncelikle bu sıcaklık değerleri iyi mi normal mi yoksa vay anasını dedirtecek seviyede mi? Bir diğer sorum da şu; bu sıcaklık değerleri ile kullanmaya devam etmemin bir zararı var mı yoksa devam et der misiniz? Ya da işlemci soğutucusu ile performans artışı sağlar der misiniz? Yani ekstra bir işlemci soğutucusu almayı gerektirir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence overclock yapmayacaksanız ve kasanızın hava sirkülasyonu iyiyse stok fan yeterli olacaktır.

Nerden kontrol edebilirim onu?

OC düşünmüyorum açıkçası.
BIOS üzerinden gelişmiş frekans ayarları kısmında olmalı yani en azından Gigabyte A320M anakartımda orada görüyorum. Kısaca BIOS 'a girip CPU sekmesinden CBP veya Core Performance Boost aktif ise devre dışı bırakmalısınız.

BIOS'tan kontrol edebilirsiniz. Core Performance Boost olarak geçer ve "Auto" ise açıktır. Bir de kapatıp değerlere bakabilirsiniz.
PC'ye geçince bakayım o zaman ona bir. Peki kapalıysa açayım mı? Yararı var mı gözle görülür derecede?

PC'ye geçince bakayım o zaman ona bir. Peki kapalıysa açayım mı? Yararı var mı gözle görülür derecede?
Açık olunca turbo hızına ulaşıyor ve haliyle ıkullanımdan dolayı ısınıyor. Kapatırsanız stok hızda kalıyor ve performans kaybı yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…