SmoshCakeS
Centipat
Sen PC den anlamadığına eminmisin o işlemci 95 sıcaklık derece sınırı var bilmeden yorum yapıyorsun.Yük altında normal diyorum. Sen laftan anladığına emin misin?
Sen PC den anlamadığına eminmisin o işlemci 95 sıcaklık derece sınırı var bilmeden yorum yapıyorsun.Yük altında normal diyorum. Sen laftan anladığına emin misin?
Tamam kardeşim iyi forumlar.Sen PC den anlamadığına eminmisin o işlemci 95 sıcaklık derece sınırı var bilmeden yorum yapıyorsun.
103 derece mi? ben 103 okumadım bakar körüm heralde. 103 normal değil kusura bakmayın yanlış bilgi için.Benim CBP açıkken stok fan ile 80-82 derece . Kasanın modeli nedir ? Bu arada kullandıkça sıcaklık azalır nasıl bir düşünce.
103 derece hiç ama hiç normal değil.
İyi günler. Bilgisayarımı alalı 2-3 gün oldu. Sorun olup olmadığını kontrol etmrk için ekran kartı ve CPU testi yaptım. Sistemim: R5 3600, B450MS2H, G.Skill2*8 3200 MHz, Sapphire RX580 8 GB OC, Frisby 8940G 650W 80+ test yaparken CBP (Core Boost performance) açıkken MaX103 ortalama 98 derecede çalıştı işlemci stok fanla CBP yi kapattığımda ise Max 91 ortalama 80-82 derecede çalıştı tam yükte. Oyunlarda ise Max 75-80 derecede çalılıyor. Kışın deneme şansım olmadı henüz fakat İzmir gibi sıcak bir yerde (35-40DERECE) bu değerler normal midir? Ya da soğutma için şu anlık ne yapabilirim? (Yeni olduğu için bu kadar yüksek olduğunu düşünüyorum kullandıkça yerine (70)derecelere kadar düşer mi acaba ?)(GPU Max 77-78 derece görüyor ve kasa içide Max 56-57 derece oluyor)(CPU fanı 2000+RPM'de çalışıyor)
Yeni almakla uzaktan yakından 3 metreden 5 metreden alakası yokAnakart aynı mı? Bir de daha yeni aldım o yüzden de olabilir.
Termal Macun daha yeni olduğu için demiştim. Yanlış bilgiliysem pardon.Yeni almakla uzaktan yakından 3 metreden 5 metreden alakası yok.
Önerilen bir soğutucu var mı?Forumda buna benzer onlarca konu var, bence bir rehber yapılıp sabitlense başlığa iyi olur R5 3600 için. Olay net aslında, 3600 kullanacaksanız soğutucu almak zorundasınız. Alamıyorsanız eğer stok fan ile kullanacaksanız da bu sefer CPB kapatmanız gerekiyor. CPB kapatıp o sistemi kullanmayı düşünüyorsanız da boşuna sisteme yüklü para vermeye gerek yok çünkü zaten tamamen hakkını vererek kullanamayacaksınız işlemciden dolayı.
Benim CBP açıkken stok fan ile 80-82 derece. Kasanın modeli nedir? Bu arada kullandıkça sıcaklık azalır nasıl bir düşünce.
103 derece hiç ama hiç normal değil.
Biraz garip gelebilir fakat 3. nesil Ryzen işlemcilerin tasarımı böyle. Ortada bir sorun yok. Mühendislerin kendileri de defalarca kez bunu AMD'nin subredditinde söyledi. Bu sıcaklıklarda çalışması için tasarlanmışlar. Rahatsız ediyorsa F/P kule tipi soğutucu alıp devam edebilirsiniz. Arctic Freezer e-Sports Duo gibi.
Bende de aynı kasa var ben 80 derecede kullanıyorum yani bu dereceler normal değil.
İşlemci stok fan ile mi kullanıyorsun?
Anakart aynı mı? Bir de daha yeni aldım o yüzden de olabilir.
Tamam kardeşim iyi forumlar.
103 derece mi? Ben 103 okumadım bakar körüm herhalde. 103 normal değil kusura bakmayın yanlış bilgi için.
CTRL+F sayesinde gördüm.
Bende İzmir'de yaşıyorum evet hava çok sıcak oluyor ama o sıcaklıklar normal değil. Stok fanda zaten yetersiz test yapmanıza gerek yok. Oyun içinde 75 derece yüksek. 200 250 TL'ye bir soğutucu alırsanız çözersiniz sorunu. Ayrıca kasa sirkülasyonun da oldukça kötü olmalı ki bu kadar yüksek değerler görüyorsun. Fan sayısı önemli değil. Sağladığı hava akış CFM değeri önemli.
Benim 3300X'im CBP açıkken 85'e yaklaşıyor, hemen kapadım Cbp'yi. Asıl soru şu, kapalıyken yüzde kaç bir performans kaybı var? 3600 almamamın yegane sebebide ısınma sorunu olması.
Forum'da buna benzer onlarca konu var, bence bir rehber yapılıp sabitlense başlığa iyi olur R5 3600 için. Olay net aslında, 3600 kullanacaksanız soğutucu almak zorundasınız. Alamıyorsanız eğer stok fan ile kullanacaksanız da bu sefer CPB kapatmanız gerekiyor. CPB kapatıp o sistemi kullanmayı düşünüyorsanız da boşuna sisteme yüklü para vermeye gerek yok çünkü zaten tamamen hakkını vererek kullanamayacaksınız işlemciden dolayı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.