sylchasie
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
kusura bakmayın geç gördüm mesajınızı çok teşekkür ederim yardım ve iyi dilekleriniz için. son bir sorum olucaktı da https://www.technopat.net/sosyal/konu/ekran-karti-bios-bilgilendirme-hatasi.3433562/ bu konuda sorumu görebilirsiniz
kusura bakmayın geç gördüm mesajınızı çok teşekkür ederim yardım ve iyi dilekleriniz için. son bir sorum olucaktı da https://www.technopat.net/sosyal/konu/ekran-karti-bios-bilgilendirme-hatasi.3433562/ bu konuda sorumu görebilirsinizHayırlı olsun. Bence doğru seçimi yaptın ve pişman olmayacaksın.
Oyun için konuşacak olursak, öncelikle bu kart 8 GB VRAM'e sahip olduğu için 1080p çözünürlük en ideal çözünürlük oluyor. Ama 2K performansı da öyle aşırı kötü değil. Çok kaliteli grafiklere sahip oyunlarda 2K performansı elbette bir RTX 4070 ve üzeri olan bir kart kadar olmayacak ama biraz daha eski oyunlarda 2K performansı yine tatmin edecektir. Ancak 4K çözünürlükte oyun oynama, hiç tatmin etmeyecektir. Yine de kaliteli grafiklere sahip oyunları 2K çözünürlükte oynadığında DLSS ve FG teknolojilerini kullanırsan daha keyifli bir deneyim elde edeceksin. Ayrıca merak ettiğin çözünürlük performanslarını YouTube üzerinden aratıp paylaşılan videoları izleyerek öğrenebilirsin.
Dizi, film vs. gibi konularda ise bir problem yaşayacağını düşünmüyorum.
Sıcaklıklara gelince benim kart boşta 35-36 derece, yük altında ise en fazla 69'u görüyor bu yaz aylarında. Kış aylarında ise ortalama 7-8 derece daha serin çalışıyor. Ancak bu durumun yalnızca kartın soğutma performansıyla ilgili olmadığını da bilmelisin. Kasanın hava akışı da bu konuda çok önemli. Benim kasanın onu mesh ve önce 2 adet içeriye soğuk hava üfleyen, arkada 1 ve üstte 2 adet sıcak havayı dışarıya tahliye ederek egzoz görevi gören kasa fanlarım mevcut. Ayrıca kasa fanlarımı da ortalamanın üstünde bir CFM değerine sahip kaliteli fanlardan seçmiştim.
Senin sıcaklık değerlerin kötü olmasa bile ben bu değerleri görüyor olsaydım muhtemelen rahatsız olurdum. Çözümü ise, yukarıda bahsettiğim gibi, kasanın hava akışı. Yerinde olsam kasanın hava akışını iyileştirmeye yönelik çözümler üretmeye çalışırdım.