R5 3600+RTX 2060 darboğaz olur mu?

Darboğaz yaşanması için öncelikle CPU veya GPU'nuzun 100% kullanılıyor olması ve yine de istenileni verememesi lazım. Siz ayarları öyle bi çekmişsiniz ki aşağı, CPU da GPU da 60% 50%lerde ferah ferah takılıyor. Zaten diyor bu insanın benden beklediği buysa ben tek elle oynatırım bunu diyor. Uçak alıp yolda sürmeye benziyor sizinki.

Şu ayarları bi yükseltin gözünüzü seveyim ne darboğazı yahu. 50% kullanmasının sebebi zaten gücünün yarısını kullanarak bile o grafiği verebildiği için.

Darboğaz olmaz. 720p de olabilir veya 1080P Low.

Bunu da pek anlamadım. Monitör kaynaklı bir darboğaz mı yaşanır demek istiyorsunuz? Hani zaten 720p de 300 fps verecek, monitör 144hz ise monitör taraflı darboğaz olur anlamında. Yoksa komik bir ifade olmuş. :D
 
Darboğaz yaşanması için CPU veya GPU'nuzun 100% kullanılıyor olması lazım. Siz ayarları öyle bir çekmişsiniz ki aşağı, CPU da GPU da 60% 50%lerde ferah ferah takılıyor. Zaten diyor bu insanın benden beklediği buysa ben tek elle oynatırım bunu diyor. Uçak alıp yolda sürmeye benziyor sizinki.

Şu ayarları bir yükseltin gözünüzü seveyim ne darboğazı yahu. 50% kullanmasının sebebi zaten gücünün yarısını kullanarak bile o grafiği verebildiği için.

Bunu da pek anlamadım. Monitör kaynaklı bir darboğaz mı yaşanır demek istiyorsunuz? Hani zaten 720p de 300 FPS verecek, monitör 144Hz ise monitör taraflı darboğaz olur anlamında. Yoksa komik bir ifade olmuş. :D

Bildiğiniz darboğaz 720p çözünürlükte veya 1080P Low ayarlarda olabilir.
 
İnternete low High ayarlarda CS:GO testi yapın sonra anlarsınız.
İlk olarak darboğaz testi için CS:GO önermenizi harikulade eğlendirici buldum.

İkinci nokta ise lütfen bize bir açıklar mısınız kafanızdaki "darboğaz" anlayışını?
Ona göre devam edelim. Konuyla ilgili oldukça bilgilyim şüpheniz olmasın. Sizin bakış açınızı anlamak istiyorum ona göre cevap vermek isterim.
 
Merhaba arkadaşlar. Battlefield 5 oyununda dikkatimi çekti. Menüde farklı oyun içerisinde farkli çalışıyor ekran kartı. Oyun içinde %60Max 70-75 gördüm. Yapmış olduğum ayarlardan mı kaynakli kaynaklı acaba? Darboğaz durumu mu söz konusu acaba ve FPS normal mi sizce?

Eki Görüntüle 1064447

Eki Görüntüle 1064448

Eki Görüntüle 1064449

Eki Görüntüle 1064450
Benzer sayılabilecek (r5 3600x - rtx 2060 ) donanıma sahibim ve herhangi bir darboğazla karşılaşmadım.
 
İlk olarak darboğaz testi için CS:GO önermenizi harikulade eğlendirici buldum.

İkinci nokta ise lütfen bize bir açıklar mısınız kafanızdaki "darboğaz" anlayışını?
Ona göre devam edelim. Konuyla ilgili oldukça bilgilyim şüpheniz olmasın. Sizin bakış açınızı anlamak istiyorum ona göre cevap vermek isterim.

Hala anlamadınız mı kafa dağıtın bence. Veya bilmiyorsanız internetten araştırın Low da ne High de ne olcağını.
@KeyN_N @General Pong Krell @Mithat Berhan bende mi sıkıntı var yoksa @r1owner arkadaşımızda mı?
Arkadaş nedense dediklerimi saçma buluyor.
 
Son düzenleme:
Hala anlamadınız mı kafa dağıtın bence. Veya bilmiyorsanız internetten araştırın Low da ne High de ne olcağını.
Hala bilmiyorsanız diyor anlamadınız mı diyor, Allah'ım sabır ver ya rabbim :) Siz bir anlatsanıza canım kardeşim ergen üslübu ile "araştır gel" demeyi bırakıp. Belli ki kafanız çok karışık. Darboğaz ne demek onu dahi bilmediğinizi görüyorum. İnsanlara yanlış bilgi vermeden önce Bi' kafanızdakileri sözcülere dökün bakalım doğru yolu elbet buluruz konuşarak :)
 
Hala bilmiyorsanız diyor anlamadınız mı diyor, Allah'ım sabır ver ya rabbim :) Siz bir anlatsanıza canım kardeşim ergen üslübu ile "araştır gel" demeyi bırakıp. Belli ki kafanız çok karışık. Darboğaz ne demek onu dahi bilmediğinizi görüyorum. İnsanlara yanlış bilgi vermeden önce bi' kafanızdakileri sözcülere dökün bakalım doğru yolu elbet buluruz konuşarak :)

Düzgünce okuyun Darboğaz nedir?

Darboğaz yaşanması için öncelikle CPU veya GPU'nuzun 100% kullanılıyor olması ve yine de istenileni verememesi lazım. Siz ayarları öyle bir çekmişsiniz ki aşağı, CPU da GPU da 60% 50%lerde ferah ferah takılıyor. Zaten diyor bu insanın benden beklediği buysa ben tek elle oynatırım bunu diyor. Uçak alıp yolda sürmeye benziyor sizinki.

O ferah ferah dediğiniz darboğaz. Tekli çekirdek gücü yetmiyor. Veyahut yüksek ihtimal RAM HDD darboğazına takılıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı