R5 3600 & RTX 2060 uyumlu mu?

339345

Hectopat
Uzun süredir bilgisayar toplama niyetindeyim ama donanım konusunda pek bir bilgim yok. İlk başta soracağım sorular şunlar
1-Darboğaz nedir?
2-Ryzen R5 3600 ve RTX 2060 birbirlerine uyumlu mu?
3-Bu ikisiyle oyunlarda ne kadar performans alırım?
Toplayacağım parçalar şu şekilde. Şimdiden teşekkürler

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
1-Darboğaz nedir?
Darboğaz bilgisayardaki iki parçanın birbiriyle uyumlu çalışmamasıdır. En yaygın olanları ekran kartı ve işlemci darboğazıdır.
2-Ryzen R5 3600 ve RTX 2060 birbirlerine uyumlu mu?
Uyumlu.
3-Bu ikisiyle oyunlarda ne kadar performans alırım?
Direkt şu kadar FPS alırsın diyemeyiz fakat beraber iyi çalışacaklardır.

Bütün bunların dışında parçalar bana fazla pahalı geldi. Bütçenizi ve sistemi kullanma amacınızı belirtirseniz öneri yapabiliriz.

Darboğaz bilgisayardaki iki parçanın birbiriyle uyumlu çalışmamasıdır. En yaygın olanları ekran kartı ve işlemci darboğazıdır.

Uyumlu.

Direkt şu kadar FPS alırsın diyemeyiz fakat beraber iyi çalışacaklardır.

Bütün bunların dışında parçalar bana fazla pahalı geldi. Bütçenizi ve sistemi kullanma amacınızı belirtirseniz öneri yapabiliriz.

Bütçemi en sonuna kadar zorladım yani 7.800'e kadar, ayrıca diğer forumlarda da şunu fark ettim insanlar R5 3600'ün içinde ki fanı yeterli olmadığını söylüyorlar bu ne kadar doğru yani ikinci bir fan almama gerek var mı?

Bir de oyun dışında Photoshop gibi programları da kullanmak istiyorum

Son düzenleme:
Şimdi fark ettim. Attığınız parçalar bütün bir sistem kurmak için yetersiz, elinizde mevcut parça mı var yoksa bazı parçaları eklemeyi mi unuttunuz?

R5 3600 gayet guclu bir islemcidir. RTX 2080’i bile beseleyebilir. Sizin sistemde darbogaz sorunu olmaycaktir. OC dusunmuyorsaniz stok fan yeterli gelir ancak daha iyi bir fanla daha serin kullanabilirsin.

Şimdi fark ettim. Attığınız parçalar bütün bir sistem kurmak için yetersiz, elinizde mevcut parça mı var yoksa bazı parçaları eklemeyi mi unuttunuz?
eksik parçalar elimde bulunmakta sadece bunlar eksik
R5 3600 gayet guclu bir islemcidir. RTX 2080’i bile beseleyebilir. Sizin sistemde darbogaz sorunu olmaycaktir. OC dusunmuyorsaniz stok fan yeterli gelir ancak daha iyi bir fanla daha serin kullanabilirsin.
Oyunlarda FPS Farkı olur mu? yani daha iyi bir fan taksam FPS Artarmı yoksa aynı mı kalır eğer oyunları iyi ayarlarda sorunsuz oynayabileceksem değiştirmeyi düşünmüyorum

Son düzenleme:
O zaman bunları öneririm:
Ekran kartını AMD almayı düşünürseniz de ekran kartı ve anakartı aşağıdaki parçalarla değiştirebilirsiniz:

O zaman bunları öneririm:
Ekran kartını AMD almayı düşünürseniz de ekran kartı ve anakartı aşağıdaki parçalarla değiştirebilirsiniz:
RX 5700 ün RTX 2060'dan daha yüksek bir performans verdiği doğru mudur? doğruysa ne kadar fazla oluyor bu performans?

Bu iki kart çoğu yerde benzer performans veriyor. Bazı durumlarda birbirlerini geçtikleri de doğru. Fakat 5700'ün 2060'ı geçtiği daha fazla senaryo mevcut. Genelde 5-15 FPS arası bir üstünlükten bahsediyoruz. İkisi de üzmeyecektir, alternatif olsun diye iki kart attım.

Bu iki kart çoğu yerde benzer performans veriyor. Bazı durumlarda birbirlerini geçtikleri de doğru. Fakat 5700'ün 2060'ı geçtiği daha fazla senaryo mevcut. Genelde 5-15 FPS arası bir üstünlükten bahsediyoruz. İkisi de üzmeyecektir, alternatif olsun diye iki kart attım.
Yardımlarınız için teşekkürler bunları dikkate alarak karar vereceğim.
ayrıca bir daha rahatsız ediyorum ama fiyat olarak alttaki gigabyte b450m anakart alıp üstüne rtx 2060 takarsak bir sıkıntı olur yani mu fiyattan ödün versek bir sıkıntı olur mu çünkü aralarında 400tlye yakın fark var
İyi akşamlar konuyu kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum

Önerilerinizi dikkate alarak böyle bir sistem oluşturdum fikirlerinizi söylerseniz sevinirim

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    43,9 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı