R5 3600 RTX 3060Ti sistem oyunlarda 90 dereceye ulaşıyor

ARMORKING

Picopat
Daha fazla  
Merhabalar. Yakın zamanda bilgisayarımın RX 550 ekran kartımı RTX 3060 Ti ile değiştirdim. Değiştirdiğim günden beri işlemci eskisinden çok daha fazla ısınıyor. Boştayken 45 derece ama oyun oynarken 80 90 dereceleri bile görebiliyor. CPB kapalı. Sizce ne yapmalıyım?

Sistem özellikleri:
AMD Ryzen 5 3600 İşlemci
Zotac RTX 3060 Ti Twin Edge 8GB Ekran Kartı
Asus Prime A320M-K Anakart

Malum yaz geliyor. Havalar sıcak ısınması normal. Soğutucun stock muydu?
Kule tipi hava soğutma almanın büyük yararı olur. Bende R5 5600 var. Stock fan ile 80 90 derecedeydim hatta BF5 oynarken 95e çıkıyordu.
SE 214 XT aldım. Şu an akşamları 60 derecelerde öğlen sıcağında 70 dereceyi geçmiyor.
Tatil beldesinde oturuyorum. 40 dereceleri geçiyordur hava sıcaklığı.

Daha güçlü bir ekran kartı takmışsınız. Haliyle işlemciyede fazla yük biniyor, ısınması normal. Ayrıca azda olsa darboğaz yapabilir. Stok fan kullanıyorsanız kule tipi fan alabilirsiniz.

ID-COOLING SE-214-XT ARGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu Fiyat

Farkındayım, ileride anakart ve işlemciyi de yükseltmek gibi bir niyetim olduğu için böyle yaptım. Bilgisayarı hazır sistem olarak almıştım, geldiğinden beri fanını hiç değiştirmedim, Evercool marka bir soğutucu fanı var. Ama gözüme pek iyi bir şey gibi gözükmedi, sanırım dandik bir şey. Cevap için teşekkür ederim.

Malum yaz geliyor. Havalar sıcak ısınması normal. Soğutucun stock muydu?
Kule tipi hava soğutma almanın büyük yararı olur. Bende R5 5600 var. Stock fan ile 80 90 derecedeydim hatta BF5 oynarken 95e çıkıyordu.
SE 214 XT aldım. Şu an akşamları 60 derecelerde öğlen sıcağında 70 dereceyi geçmiyor.
Tatil beldesinde oturuyorum. 40 dereceleri geçiyordur hava sıcaklığı.

Üstteki arkadaşa da dediğim gibi, fan AMD değil Evercool marka, ama pek iyi bir şeye benzemiyor. Sanırım yeni bir soğutucu almam lazım. Cevap için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı