Çözüldü R5 3600 RX 570 Sistem Boşta Yüksek RAM Kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cloud´y

Hectopat
RAM
8 GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
256 GB SSD ve 320 GB HDD
Ekran kartı
RX 570
Anakart
Tomahawk Max
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Sistemimde 8 GB RAM ve 250 GB SSD vardı. Depolama sıkıntısı çektiğim için HDD almak istedim ve Hepsiburada'dan 320 GB aldım. Aldıktan sonra da içi boş olmasına rağmen 12 GB kullanıyor gözüküyordu. Biçimlendirdim ve sıfırladım. Sistemime HDD eklemeden önce aynı anda Chrome + Far Cry 5 + Spotify + ve tabii ki arkada çalışan Ubisoft Connect çalıştırabiliyordum. HDD eklendikten sonra boşta iken 4 GB RAM kullanılıyor sistemim yani sadece Chrome açabiliyorum. Hatta WoT açmayı denedim açamadı. Hatta mavi ekran ve Chrome sekme hatası aldım ve RAM hatasının olduğu yazıyordu. Her şey SSD de kurulu ve HDD boş olmasına rağmen RAM nasıl yetersiz oluyor? Ya da sorun başka bir şey olabilir mi?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    36,8 KB · Görüntüleme: 44
  • 2.png
    2.png
    61,1 KB · Görüntüleme: 44
Çözüm
Format atın düzelir, Ryzen 5 2600 RX570 8 GB RAM ile ben 1,5 yıl kullandim gayet yeterli sadece FPS de sorun yaşatiyordu, Forza Horizon 5 bile oynuyordum.
Sistemimde 8 GB RAM ve 250 GB SSD vardı. Depolama sıkıntısı çektiğim için HDD almak istedim ve Hepsiburada'dan 320 GB aldım. Aldıktan sonra da içi boş olmasına rağmen 12 GB kullanıyor gözüküyordu. Biçimlendirdim ve sıfırladım. Sistemime HDD eklemeden önce aynı anda Chrome + Far Cry 5 + Spotify + ve tabii ki arkada çalışan Ubisoft Connect çalıştırabiliyordum. HDD eklendikten sonra boşta iken 4 GB RAM kullanılıyor sistemim yani sadece Chrome açabiliyorum. Hatta WoT açmayı denedim açamadı. Hatta mavi ekran ve Chrome sekme hatası aldım ve RAM hatasının olduğu yazıyordu. Her şey SSD de kurulu ve HDD boş olmasına rağmen RAM nasıl yetersiz oluyor? Ya da sorun başka bir şey olabilir mi?

Başlangicta çok sık kullanmadığın programları devre dışı bırakın gereksiz hizmetleri de kapatin yük yapabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı