R5 3600 RX 5700 bilgisayar oyundan çıkınca mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

aichar

Kilopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1WwfKvvBMW1ctJgMNfsLykoP20WsNZ8j-/view?usp=sharing
RAM
HyperX 2x8 CL16 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
Samsung 970EVO Plus 1TB
Ekran kartı
Asus TUF RX5700
Anakart
Asus Prime B450M-K
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba oyun oynuyorum düzgünce sorun yok ama oyunu kapattıktan sonra bilgisayar mavi ekran veriyor.

Yeni format attığım için PUBG ve Valorant'ta deneyebildim.

Valorant oyunu yanlışlıkla açtım ana menüden çıktım, oyundan çıktıktan 10-15 saniye sonra mavi ekran verdi.

PUBG de 1 maç attım sorunsuzca oyun bitti, oyunu kapattıktan sonra yine mavi ekran verdi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    76,3 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
@aichar oyunlar dışında durum nasıl?

Easy ant-cheat ve BattlEye yazılımlarını kaldırıp deneyin.

Eki Görüntüle 2337455

Easy Anti-Cheat'ı kaldıramadım ama BattlEye'i kaldırıp denedim bu sefer oyunun açılış ekranında bilgisayar kilitlendi kullanabiliyorum ama hiçbir işlev çalışmıyor klavyeden yazdıklarım 15 20 saniye sonra geliyor Görev Yöneticisi'ni açıyorum hiçbir şey gözükmüyor.

1 ay önceye kadar hiçbir sorun yoktu bu kilitlenme 1 aydır oluyor arada bir özellikle oyunları alta alınca oluyordu.

Bileşen testlerini yaptım ekran kartı 75 dereceyi geçmiyor işlemcide 70'i geçmiyor.

SSD de bad sector yok hepsi mavi.

Power Supply'i zorladım OCCT'den kapanma vs. olmadı.

@aichar oyunlar dışında durum nasıl?

Easy ant-cheat ve BattlEye yazılımlarını kaldırıp deneyin.

Eki Görüntüle 2337455

Ve mavi ekranda yazan hata clock_watchdog_timeot internetten baktım BIOS sıfırlayın OC yaptıysanız vs. sıfırlayın diyordu yaptım aynıydı geri OC yaptım sonra.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    56,8 KB · Görüntüleme: 20
CrystalDiskInfo ile SSD sağlığına bakın, CrystalDiskMark ile de okuma/yazma testi yapıp sonuçları paylaşın. Bu aralar SSD'lere bir haller oldu. :)

BIOS'ta XMP kapatmak ve elle frekans vs girmek te sorunu çözebilir. Ayrıca RAM testi de deneyebilirsiniz.

Stabil olmayan işlemci overclock ta bu hataya neden olabilir.

CrystalDiskInfo ile SSD sağlığına bakın, CrystalDiskMark ile de okuma/yazma testi yapıp sonuçları paylaşın. Bu aralar SSD'lere bir haller oldu. :)

BIOS'ta XMP kapatmak ve elle frekans vs girmek te sorunu çözebilir. Ayrıca RAM testi de deneyebilirsiniz.

Stabil olmayan işlemci overclock ta bu hataya neden olabilir?

SSD değerlerim normal test ettim görsel ekledim.

İşlemcimde 4.2GHz 1.16v ya sabit 1.1v de Prime95 testinde bir sorun yaşamadım ama aldığım günden beri 1.16v da kullanıyorum sıcaklıkla ilgili sorunum olmadığından.

D.O.C.p kapatıp denedim PUBG de BattlEye da sorun varmış o yüzden kitleniyormuş sistem PUBG açınca dosyaları doğruladım düzeldi o şimdilik.
Ama PUBG'den çıkıp Valorant'a girdiğimde tekrardan clock_watchdog_timeot diye mavi ekran verdi.

minidump: Minidump2.rar

Stabil olmayan işlemci overclock ta bu hataya neden olabilir?

Memtest'i gece ayarlayıp bırakacağım 2 3 saat sürüyor diye biliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    25,5 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    56,2 KB · Görüntüleme: 19
Valorant için şu işlemleri yapın:

Vanguard yazılımını kaldırıp C:/Windows/392667600.dat dosyasını silin ve PC'yi yeniden başlatın.

Memtest yaptım hiçbir hata çıkmadı.

Bu dediklerini de yaptım fakat Valorant'yu açtığım an bilgisayar yine kilitlendi.

Kitlenince mouse sorunsuz çalışıyor oyunu alta aldığım an donunda bir daha gelmiyor ekrana,
Browser a bir şeyler yazdığımda ya 10 15 saniye sonra yazıyor ya da browser ı alta alıp geri açtığım zaman anında yazıyor,
Görev Yöneticisi'ni açsam da hiçbir bilgi göstermiyor düğmeden kapatıp açmam gerekiyor bilgisayarı.

İkisini de yaptım Memtest'den önce sağlığı %92 ve error yok hepsi yeşil.

Prime95 le yine small ffts testi yaptım bir kilitlenme mavi ekran vs. yok.

Dikkatimi çeken tek şey yüke binince CPU vdddeki voltaj 1.30'a düştü 1.35'i geçmedi Prime95 kapatınca 1.60'lara çıktı düşmüyor.

Yazılımla disklerin sağılık durumuna health sekmesinden bakın ve error scan yapıp sonuçları paylaşın.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    44,9 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı