R5 3600 - RX 5700 XT sistemde oyun oynarken aniden ekran gidiyor ve fanlar %100'de çalışıyor

Efile

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı: RX 5700 XT Sapphire tek fan model
İşlemci: Ryzen 5 3600
Anakart: ASUS'u TUF B450M
Fazla ısıdan olduğunu düşünerek ekran kartına temizlik ve termal macun sürdüm fakat çözüm olmadı. Sıcaklıklar ortalama sıcaklık 88, hotspot ortalama 109 gösteriyor stres testinde, şu anlık bir çözüm bulamadığımdan ekran kartı saat hızını ve voltajını düşürerek kullanmaktayım ve sorun daha az görmekteyim. Sorunun kaynağını bulmamda yardımcı olursanız sevinirim.

RX 5000 serisinde sık görülen bir sorun ve çözüm sadece sürücü kaldırıp tekrar yüklemek, PSU kontrolü yapmak.

Sıcaklıklar da yüksek. En iyisi ekran kartı değiştirmek. Bütçen varsa 6000 serisine geçmen çok iyi olur. Sorun yaşamazsın.

Öncelikle cevap verdiğin için sağol DDU ile birçok defa temiz kurulum ve pc ye format attım fakat çözmedi OCCT testini daha önce yapmamıştım attığınız rehberde dediği gibi 15dk yaptım ve sonuçlarım bunlar. Sonuçlarda ve test esnasında bir hata almadım fakat GPU hızını bukadar dalgalanması normal mi kafama o takıldı.

Sıcaklıklar da yüksek. En iyisi ekran kartı değiştirmek. Bütçen varsa 6000 serisine geçmen çok iyi olur. Sorun yaşamazsın.
AMD ekran kartları yüksek ısıda çalıştığı için almayı pek düşünmüyorum, eğer ekran kartı sıkıntılıysa 4060 ekran kartının 3 fanlısnı alacağım fakat kasaya sığmaz diye düşünüyorm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…