R5 3600 - RX 6600 XT sistemde oyunlarda performans düşüşü var

Daha fazla  
Arkadaşlar bende RX 6600 XT bir sistem var. İşlemcisi ise AMD Ryzen 5 3600 var. RAM ise Crucial 3000MHz ve anakart ise MPG X570 Gaming Edge Wi-Fi var ama CS:GO ve Rust gibi oyunda hafif kasma ve takılmalar var. Benim düşüncem RAM ve işlemcinin gerilediği ve kasam çalışırken Xigmatake overtake bir kasa var. 4 fanı var 2'inci fan dönmüyor. Çok önceleri fanı temizliyordum acaba zarar mı verdim ona diye düşünüyorum ya da statik elektrik mi var? PC çalışırken çalışmıyor. Son bir sorun olarak hep yapıyor bunu. Atıyorum PC kapatayım şu an yeniden actığımda bir yazı çıkıyor siyah ekranlı sizce nedir o? Sadece uyku modu ve yeniden güncelleme aldığında düzeliyor o kadar. Bir de Ryzen 5 5600X alsam yanına da güzel bir RAM alsam iyi yapmış olur muyum yorumlarınızı bekliyorum.

1- 6600XT için eğer yüksek fps alabileceğin rekabetçi oyunlar oynamıyorsan 3600'den daha iyi bir işlemciye geçmene gerek yok.
2- Siyah ekranlı yazıyı biz bilemeyiz bir ekran resmi ya da foto atarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
3- Fanların 2'si dönmüyorsa arızalanmış olabilir. Bir ihtimal ide kablo'suna takıyorsan oturttuğunu sanıyorsundur ama pinler iç içe geçmiyordur.

CS:GO ve Rust gibi oyunda hafif kasma ve takılmalar var. Ryzen 5 5600X alsam yanına da güzel bir RAM alsam iyi yapmış olur muyum yorumlarınızı bekliyorum.

Hayır sorunun kaynağı bunlar değilken yükseltip ne yapacaksın aynısı devam edecek. Önce sıcaklıkları kontrol et ve depolama birimine bak. Takılma %90 bunlardan kaynaklı.

@kino Rust 3 saat oynadım ortalama FPS 49 sizce nasıl.

Hayır sorunun kaynağı bunlar değilken yükseltip ne yapacaksın aynısı devam edecek. Önce sıcaklıkları kontrol et ve depolama birimine bak. Takılma %90 bunlardan kaynaklı.

Sıcaklığa nasıl bakacağım bir de kasa ile ilgili bir şey yazdım ona bakar mısınız bir de akıcılık için monitör önerisi alabilir miyim 5K bütçem var.

@nuwwanda 2 fan değil tek fan dönmüyor silerken peçeteyi fanlara sürdüm tozunu alayim diye zarar verdi demek ki.

Sıcaklığa nasıl bakacağım bir de kasa ile ilgili bir şey yazdım ona bakar mısınız bir de akıcılık için monitör önerisi alabilir miyim 5K bütçem var.

@nuwwanda 2 fan değil tek fan dönmüyor silerken peçeteyi fanlara sürdüm tozunu alayim diye zarar verdi demek ki.

MSI Afterburner programı ile sıcaklık değerlerine oyun içindeyken bakabilisin.
Şu an kullandığın monitör nedir?

1- 6600XT için eğer yüksek FPS alabileceğin rekabetçi oyunlar oynamıyorsan 3600'den daha iyi bir işlemciye geçmene gerek yok.
2- siyah ekranlı yazıyı biz bilemeyiz bir ekran resmi ya da fotoğraf atarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
3- fanların 2'si dönmüyorsa arızalanmış olabilir. Bir ihtimal IDE Kablo'suna takıyorsan oturttuğunu sanıyorsundur ama pinler iç içe geçmiyordur.

CS:GO Rust Call of Duty Warzone BF 1 bunun gibi oyunlar ama en çok CS oynuyorum.

kablosu çıkmıştır belki. Ben fan yapraklarına kadar temizliyorum normalde bir sorun olmuyor. Tabii fanlar kapalıyken. Belki fanın bobini arızalanmıştır. Denemeden bilemeyiz.

MSI Afterburner programı ile sıcaklık değerlerine oyun içindeyken bakabilisin.
Şu an kullandığın monitör nedir?

Lenovo L24 var ama ekran inç herhalde 23.8 olabilir.

Kablosu çıkmıştır belki. Ben fan yapraklarına kadar temizliyorum normalde bir sorun olmuyor. Tabii fanlar kapalıyken. Belki fanın bobini arızalanmıştır. Denemeden bilemeyiz.

Tamamdır bir de statik elektrik yoktur o zaman.

kablosu çıkmıştır belki. Ben fan yapraklarına kadar temizliyorum normalde bir sorun olmuyor. Tabii fanlar kapalıyken. Belki fanın bobini arızalanmıştır. Denemeden bilemeyiz.
Yukarıda size sorumu yazdım.

Kablosu çıkmıştır belki. Ben fan yapraklarına kadar temizliyorum normalde bir sorun olmuyor. Tabii fanlar kapalıyken. Belki fanın bobini arızalanmıştır. Denemeden bilemeyiz.

@nuwwanda şu an boşta 42 derece sizce nasıl.

75 hz'in zamanı geçti artık. Tavsiyem 27 inç 165 Hz bir monitör alman. 3 ay öncesine kadar 6600XT kullanıyordum ben de. 2K çözünürlükte hemde. Ortalama 70-120 arası fps alıyordum tüm oyunlardan. 6600XT hala 2K'yı destekler ve üzmez. Tavsiyem diğer monitörü 2. elden satıp linkini attığım monitörü alman. Aldıktan sonra ben oyun oynamamışım diyeceksin.

Yukarıda size sorumu yazdım.

@nuwwanda şu an boşta 42 derece sizce nasıl.
CPU sıcaklığı 75'e kadar bence normal. Ondan sonrası sıkıntı sıcaklıklar. Ekran kartı da 80'e kadar normal bana göre. Benim sıcaklıklarım böyle.

Dosya Ekleri

• sıcaklık.jpg
    sıcaklık.jpg
    173,5 KB · Görüntüleme: 27

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı