R5 3600 sicaklik 98 derece oluyor

Şu an için soğutucu alacak maddi durumun yoksa voltaj düşürmeyi dene. Ben 1.160 voltaj da 4.0 GHz'de kullanıyorum oyunlarda 63 dereceyi geçmiyor.

Eğer işlemcide bir sorun yoksa CPB kapatıldığında sıcaklıklarda ciddi bir düşüş olacaktır. Bu işlemi yapıp hala yüksek ısılar görürseniz garanti kapsamında bir hareketiniz olsun. Şu an soğutucu tavsiyesi, çalışma girdisi gibi öneriler yapmak istemiyorum. Öncelikle bu işlemcinin sağlıklı olup olmadığını öğrenmek gerek.

Hocam CPB'yi kapattim. 6-7 dakikadir sters testi yapiyorum sicaklik sabit 62 derece. Bir an 63 olup geri dustu. Fan hizi da yuzde 71'i gecmedi
(test hala devam ediyor ve islemci 62 derecede.)

Hocam CPB'yi kapattim. 6-7 dakikadir sters testi yapiyorum sicaklik sabit 62 derece. Bir an 63 olup geri dustu. Fan hizi da yuzde 71'i gecmedi
Stok soğutucu için normal değerler. İşlemcinizin bir sorunu yok. Eğer soğutucu alacak durumunuz bulunmuyorsa böyle kullanmaya devam edebilirsiniz. Veyahut kendiniz voltaj vererek stok soğutucuyla belirli bir performans alabilirsiniz. Karar sizin. Kişisel görüşüm, doğru bir soğutucu ile tam performans çalıştırana kadar çok fazla dokunulmaması yönündedir.

Termal macununuzu falan inceler misiniz? Fanlar da kirlenmiş olabilir. 98 derece gerçekten çok fazla. Bilgisayar iyiymiş ki yine erimiyor.

Termal macunda sikinti yok, fanlar da temiz,.
Stok soğutucu için normal değerler. İşlemcinizin bir sorunu yok. Eğer soğutucu alacak durumunuz bulunmuyorsa böyle kullanmaya devam edebilirsiniz. Veyahut kendiniz voltaj vererek stok soğutucuyla belirli bir performans alabilirsiniz. Karar sizin. Kişisel görüşüm, doğru bir soğutucu ile tam performans çalıştırana kadar çok fazla dokunulmaması yönündedir.

Hocam fazla kurcalama demissiniz ama ben biraz kurcaladim. Ve en son islemciyi 4.2 GHz'de 1.1v vererek calistirdim. 10 dakikadir AIDA 64 testi yapiyorum. 74-75 derece arasi gidip geliyor. 75 ustune cikmadi henuz. Degerler sizce nasil?
Edit: Bir an 80 dereceye cikip hemen akabinde 74'e sabitledi kendini.

Son düzenleme:
CPB açıkken bende pc kitleniyordu boşta ve yükte onu kapattıktan sonra sıkıntısız çalıştı. Baya sıkıntı bi özellik

Hocam fazla kurcalama demissiniz ama ben biraz kurcaladim. Ve en son islemciyi 4.2 GHz'de 1.1v vererek calistirdim. 10 dakikadir AIDA 64 testi yapiyorum. 74-75 derece arasi gidip geliyor. 75 ustune cikmadi henuz. Degerler sizce nasil?
Edit: Bir an 80 dereceye cikip hemen akabinde 74'e sabitledi kendini.
Öncesinde de "karar sizin" dedim. Farklı voltajlarda Cinebench testleri yapıldı mı? Ayrıca Prime95'te ne tür bir sıcaklık çıkarır bilemiyorum tabi. Hoş, normal kullanımda o sıcaklıklara çıkmayacak ama stabil durumunu ölçmek için önemli.

Öncesinde de "karar sizin" dedim. Farklı voltajlarda Cinebench testleri yapıldı mı? Ayrıca Prime95'te ne tür bir sıcaklık çıkarır bilemiyorum tabii. Hoş, normal kullanımda o sıcaklıklara çıkmayacak ama stabil durumunu ölçmek için önemli.

Hocam Cinebench testi hiç yapmadim. Yalnizca AIDA 64 kullandim.

Hocam Cinebench testi hiç yapmadim. Yalnizca AIDA 64 kullandim.
Voltajı düşürüyorsunuz ancak performans ne seviyede onun için önemli. Belki voltajı yükseltmeniz gerekecek ama performansınız artacak? Tabi bu da sıcaklık olarak geri dönebilir. O yüzden stok soğutucu ile bu ayarları yapmak kolay olmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı