R5 3600 sıcaklık değerleri

kaanyigitkose

Hectopat
4 MB'tan yüksek olduğu için maalesef fotoğraf yükleyemedim ancak 88-90 derecelere geldiğini gördüm GTA V Benchmark testinde. Ekran kartı da 50 derece falan gösteriyor. Acaba uygulama bir şeyleri yanlış mı gösteriyor? MSI Afterburner'dan bakıyorum. Yanlış diye düşünmemin sebebi GTA V'teyken Benchmark'ı başlattığım anda 10 derece birden yukarı attığını göstermesi. Ryzen 5 3600 RTX2060 Ventus XS kullanıyorum. İşlemciye sürülü gelen termal macunu ve yine işlemcinin yanında gelen stok fanı kullanıyorum, kasam MB511 ve egzoz fanı yok, ön tarafta takılı gelen 3 adet fan var sadece. Daha 2-3 gün oldu sistemi alalı. Sadece 1-2 kere fanı çıkarttım montajını yaparken acaba doğru mu taktım diye bakmak için. Termal macun herhangi bir hasar görmüş olabilir mi o yüzden? Ayrıca işlemcinin %30 gibi düşük bir değerde çalıştığını da söyleyebilirim.

Şimdi MSI Afterburner yerine amd master gibisinden en doğru sonuçları veren uygulamadan bakıyorum da en fazla 86 derece falan gördüm ama GTA V arkada Benchmark testini yaparken alt tab yaparak anlık bakabiliyorum sonra direkt 75 derecelere düşüyor sıcaklığı. Bu sıcaklıklar normal mi cidden?
Ryzen 5 3600 sıcak çalışan bir işlemci ve stock soğutucu yetersiz kalıyor. O sıcaklıklar stock soğutucu için normal ama işlemci için iyi değil tabii ki. İşlemcinin resmi sitesinde belirtilen maksimum çıkabileceği sıcaklık 95 Derece. Sonrası işlemci için tehlikeli. 86 dereceler de işlemcin için iyi değil bu arada.

BIOS'tan CPB kapatmalısın yeni bir soğutucu alana kadar bende öyle kullanıyorum. Stock soğutucu yetersiz kalıyor ekstra bir soğutucu alana kadar dediğim şekilde kullan merak etme dağlar kadar performans kaybı yaşamıyorsun ama tabi ki işlemciyi tam gücünde kullanmak isteyebilirsin. Kaliteli bir soğutucu alana kadar dediğim gibi kullan bende 70 dereceyi geçmiyor yük altında. CPB kapalı haldeyken.

BIOS'tan CPB kapatmalısın yeni bir soğutucu alana kadar bende öyle kullanıyorum. Stock soğutucu yetersiz kalıyor ekstra bir soğutucu alana kadar dediğim şekilde kullan merak etme dağlar kadar performans kaybı yaşamıyorsun ama tabi ki işlemciyi tam gücünde kullanmak isteyebilirsin. Kaliteli bir soğutucu alana kadar dediğim gibi kullan bende 70 dereceyi geçmiyor yük altında. CPB kapalı haldeyken.
Sanırsam öyle yapacağım. Şu anda bakıyorum da boştayken, arkada hiçbir uygulama çalışmıyorken 60 derecelerde dolanıyor. Stok fanın yetersizliğinden mi bu yoksa egzos fanımın olmamasından mı yoksa ikisi birlikte mi? Bir kapatayım CPB'yi madem şimdilik.

Sanırsam öyle yapacağım. Şu anda bakıyorum da boştayken, arkada hiçbir uygulama çalışmıyorken 60 derecelerde dolanıyor. Stok fanın yetersizliğinden mi bu yoksa egzos fanımın olmamasından mı yoksa ikisi birlikte mi? Bir kapatayım CPB'yi madem şimdilik.
Kesinlikle stok fanın yetersizliğinden bu dereceleri alıyorsun. Ayrıca egzos fansız olmaz içerideki sıcak havayı nasıl dışarıya atacaksın? Onu da bir ara halledersin.

Birde hazır CPB kapatmışken voltajı da düşürebilirsin. Muhtemelen şu an 1.4V çekiyordur. Voltaj düşürmek de sıcaklığını bi hayli düşürecektir.

Sanırsam öyle yapacağım. Şu anda bakıyorum da boştayken, arkada hiçbir uygulama çalışmıyorken 60 derecelerde dolanıyor. Stok fanın yetersizliğinden mi bu yoksa egzoz fanımın olmamasından mı yoksa ikisi birlikte mi? Bir kapatayım CPB'yi madem şimdilik.

Evet bende de öyle CPB açıkken boşta 70 dereceyi bile görmüştüm anlık. Frekanslar sabit kalmadığı için sürekli inip yükseliyor o yüzden sıcaklıklar artıyor işlemcinin stock soğutucusu yetersiz kasanızda bir problem yok ama egzoz fan olsa tabii iyi olur. CPB kapattıktan sonra boştayken 40 derecelerde geziyor.

Kesinlikle stok fanın yetersizliğinden bu dereceleri alıyorsun. Ayrıca egzos fansız olmaz içerideki sıcak havayı nasıl dışarıya atacaksın? Onu da bir ara halledersin.

Birde hazır CPB kapatmışken voltajı da düşürebilirsin. Muhtemelen şu an 1.4V çekiyordur. Voltaj düşürmek de sıcaklığını bi hayli düşürecektir.
Şu anda tam 1.0V çekiyor. CPB'yi kapattım boşta y4-55 derecelerde, bir fark yok yani. Bir de GTA V'te deneyeyim.
Evet bende de öyle CPB açıkken boşta 70 dereceyi bile görmüştüm anlık. Frekanslar sabit kalmadığı için sürekli inip yükseliyor o yüzden sıcaklıklar artıyor işlemcinin stock soğutucusu yetersiz kasanızda bir problem yok ama egzoz fan olsa tabii iyi olur. CPB kapattıktan sonra boştayken 40 derecelerde geziyor.
Kapattım CPB'yi boşta 55 idi şu anda 50'ye düştü. Bir de GTA V'te deneyip yazacağım.

Muhtemelen 1.0V değildir. Nereden bakıyorsun voltaja? Ana karttan veya CPU-Z'den bakar mısın?

AMD Master'dan bakıyorum. 12 dakikadır GTA V oynuyorum. GPU sıcaklığı 80 dereceye hiç gelmedi, CPU da 75 dereceye hiç gelmedi. Sanırsam sorun düzeldi. Teşekkür ederim. CPB'yi kapatınca güç olarak gerçekten bir fark görmedim. Ama yine de fan alacağım en kısa zamanda hem stok hem egzoz. Dediğim sıcaklıklar aynı şekilde devam eder değil mi? GPU en fazla 77 gördüm, CPU en fazla 73.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı