R5 3600 sıcaklık değerleri

SefaK.

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanda yeni bir sistem topladım. İşlemci sıcaklık değerlerim normal mi herhangi bir sorun mevcut mu?

Sistem boşta iken:

CPU diyot değişkenlik göstermekte. Bazen 37 bazen ise 47 48 derece civarını buluyor ama anlık olarak değişiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal, CPB yüzüne oluyor. Istersen BIOS ayarlarından kapatabilirsin. Bana sorarsan yükte yani oyunlarda felan 75 dereceyi geçmiyorsa, takmayın.

Oyunlarda henüz denemedim ekran kartım servisten gelmediği için denedikten sonra o değerleri de eklerim buraya.

Stok fan var ise normal değerler.

Evet stok fan mevcut.

CPU Diyot tam olarak neyi ifade etmekte bu konuda bir bilginiz var mı?

Oyunlarda henüz denemedim ekran kartım servisten gelmediği için denedikten sonra o değerleri de eklerim buraya.

Evet stok fan mevcut.

CPU diyot tam olarak neyi ifade etmekte bu konuda bir bilginiz var mı?

Bende Ryzen 1600 AF var CPU ile CPU diyot arasi 8 derece fark var CPU 50 iken duyoti 58 acaba hangisi gercek sıcaklık değeri.

Evet stok fan mevcut.

CPU Diyot tam olarak neyi ifade etmekte bu konuda bir bilginiz var mı?
CPU diyot, İşlemcinin kendi diyotunun (CPU die üzerinde olan) ölçtüğü sıcaklıktır. CPU ise çok yüksek ihtimalle anakart AM4 soketinin üzerinde bulunan bir diyottan alınan sıcaklık. Çekirdeklerin sıcaklıklarını en tutarlı şekilde CPU diyot gösterir.
"Alıntıdır"

CPU diyot, İşlemcinin kendi diyotunun (CPU die üzerinde olan) ölçtüğü sıcaklıktır. CPU ise çok yüksek ihtimalle anakart AM4 soketinin üzerinde bulunan bir diyottan alınan sıcaklık. Çekirdeklerin sıcaklıklarını en tutarlı şekilde CPU diyot gösterir.
"Alıntıdır"

Teşekkür ederim bilgilendirme için. Diyot un ara sıra 47 48 olması o zaman stok fan durumunda normal oluyor.

R5 3600 stock fan takılıyken CPB'yi kapatmadığın sürece normal değerler. Yükte 75° üzerine çıkıyorsa CPB'yi kapatmanı tavsiye ederim.

Tamamdır hocam ekran kartım geldiğinde gerekli oyun testlerini yapar yeniden yapılandırırım.
R5 3600 stock fan takılıyken CPB'yi kapatmadığın sürece normal değerler. Yükte 75° üzerine çıkıyorsa CPB'yi kapatmanı tavsiye ederim.

Normal, CPB yüzüne oluyor. Istersen BIOS ayarlarından kapatabilirsin. Bana sorarsan yükte yani oyunlarda felan 75 dereceyi geçmiyorsa, takmayın.

10 dakikalık bir stress testi uyguladım ve sonuçlar böyle:

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı