Çözüldü R5 3600 sistem açılırken Pro Series logosunda takıldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bjkworld26

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2018
Mesajlar
185
Çözümler
1
RAM
2 adet Kingston Fury Beast 8GB 3600MHZ DDR4 CL17 KF436C17BB/8
SSD veya HDD modeli
GİGABYTE 240 GB SSD
Ekran kartı
NVIDIA GTX 1060 6GB
Anakart
MSI B450M A Pro Max
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Arkadaşlar PC'yi açtığımda resimdeki ekranda kalıyor. Tuşlar da çalışmıyor hiç. Reset tuşuna basıyorum. Normal olarak açılıyor. Her zaman yapmıyor bunu. Bazen açar açmaz direkt açılıyor masaüstü filan. Ama bazen de bu ekranda kalıyor ve reset atmadan açılmıyor. Anlamadım çözümü nedir bunun. Can sıkıcı bir durum ne zaman yapacağı belli olmuyor çok :( Bu arada BIOS son sürüm güncel.
 

Dosya Ekleri

  • açılış resim.jpg
    açılış resim.jpg
    23 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar BIOS'tan XMP profil 2'den profil 1'e aldım RAM değerlerini, sorunum düzeldi. Konu kapanabilir bilginize.

The Theseus

Hectopat
Katılım
18 Temmuz 2020
Mesajlar
5.767
Çözümler
6
Yer
Kilis
RAM'larim 3600 MHz XMP'den profil 2'ye aldım. 2400 MHz ydi. 3600 çıktı ama kendi MHz değeri yani ayrıca bir OC yapmadım.
Ben olsam 3200MHZ ile bir süre kullanırdım. Yapılabiliyor diye biliyorum ama emin de değilim. Sadece öneri işe yaramama ihtimali de yüksek tabii ama bir şey kaybettirmez.
 
KS
KS
bjkworld26

bjkworld26

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2018
Mesajlar
185
Çözümler
1
Ben olsam 3200MHZ ile bir süre kullanırdım. Yapılabiliyor diye biliyorum ama emin de değilim. Sadece öneri işe yaramama ihtimali de yüksek tabii ama bir şey kaybettirmez.
RAM'lerim zaten 3600 MHz neden 3200 MHz kullanayım ki? Ayrıca profil 1 ve 2 de 3200 MHz diye bir seçenek yok ikisi de 3600.
Bir sürücüyü yüklerken kalıyor sanırım ve genelde ekran kartı sürücüsü oluyor.

Sanmıyorum. RAM'ları yeni aldım ondan olabilir ya da BIOS'la ilgili bir durum var.
 

The Theseus

Hectopat
Katılım
18 Temmuz 2020
Mesajlar
5.767
Çözümler
6
Yer
Kilis
Sorunu bulmadım da sizin söylediğinizle alakası olmadığına eminim k. Bakmayın.

CL değerini 17 de tutmak için Gear down mode kapattım bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
RAM ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşündüm ama CL değeri falan, o kadar geniş bilgiye sahip değilim maalesef. Stok ya da dediğim gibi 3600'den daha düşük bir değerde bir süre deneyin sorun RAM'lerden ise onun üstüne yoğunlaşırsınız en azından.
 
KS
KS
bjkworld26

bjkworld26

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2018
Mesajlar
185
Çözümler
1
Arkadaşlar BIOS'tan XMP profil 2'den profil 1'e aldım RAM değerlerini, sorunum düzeldi. Konu kapanabilir bilginize.
 
Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yukarı