R5 3600 sistem çalışırken monitörün bir süre sonra kapanması

Fasci125

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2020
Mesajlar
30
Konu başlığında da yazdım sorunu bilgisayarı açıyorum ilk normal açılıyor hiçbir sıkıntı yok görüntü alıyorum ama sonra bir süre geçiyor, bazen 5 dakika bazen 5 saat alakasız bir süre. Monitörde bağlantıyı bulamıyorum kapanıyor yani ve araştırdım bunu çözemedim. Anakartın BIOS'unu güncelledim, sıcaklık değerlerine baktım, işlemci ekran kartı sıcaklık değerleri normal.

Ara kablo olarak HDMI kullanıyorum çıkardım, taktım, soketleri temizledim tozdan falan ama bir şey değişmedi. Neyle alakalı olduğunu bilmiyorum... Bir tahminim vardı ama o da bugün çürüdü. Tahminim PSU'nun yetersiz kalmasıydı ama bugün birkaç tane oyun iniyordu arkada ben de film izliyordum PC'yi yük altında bırakacak hiçbir uygulama açık değildi yine de birdenbire ekran kapandı anlayamıyorum. artık bilen birisi varsa yardımını bekliyorum...

Sistem özelliklerim;
R5 3600.
MSI B450 m a Pro Max.
MSI RTX 3060 Ti Gaming Z Trio.
RAM G.Skill (8+8) 16 GB 3600MHz.
500GB M.2 SSD.
1TB SATA SSD.
600W +80 Bronze PSU.

(Soğutucu olarak işlemcide sıvı soğuta kullanıyorum 360'lık ve kasa içinde 11 tane fan var bu yüzden ısı ile alakalı bir değer olmadığına adım gibi eminim neredeyse )
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam mouse ile alakası yok aslında kullansam da kullanmasamda her zaman verebiliyor bu siyah ekranı kapanıyor yani monitör işletim sistemim W11 22H2 miydi neydi.
Pc boşta sanıyor Monitör yani kapalı sanıyor veya kabloda temassızlık oluyor bundan dolayı kapanıyor sanırım.Pc'yi evdeki Tv ,Monitör vs başka alet var ise deneme yapınız.Aynı sorun devam ederse kablo değiştirip deneyiniz.Bir de her ihtimale karşı Windows ve Monitör'ün güç seçenekleri kısmını kontrol ediniz.
 
Son düzenleme:
PC boşta sanıyor monitör yani kapalı sanıyor veya kabloda temassızlık oluyor bundan dolayı kapanıyor sanırım. PC'yi evdeki TV, monitör vs başka alet var ise deneme yapınız. Aynı sorun devam ederse kablo değiştirip deneyiniz. Bir de her ihtimale karşı Windows ve monitör'ün güç seçeneklerikısmını kontrol ediniz.

Kontrolleri yaptım kabloda hata olabilir ama öyle olsa ilk açtığımda da siyah ekran vermez miydi çıkardım taktım eğdim büzdüm düzleştirdim kabloyu ama halen aynı bugün daha az önce arkada oyun yüklenirken God of War oynuyordum PC yine siyah ekran verdi ama arkada seslerden anlaşıldığı üzere hala kontrol edebiliyordum bu kablo ile mi alakalıdır bilemiyorum.
 
Kontrolleri yaptım kabloda hata olabilir ama öyle olsa ilk açtığımda da siyah ekran vermez miydi
Hocam kablo soğukken sıkıntı belki çıkarmıyor ama üzerinden belli bir akım geçtikten sonra sorun çıkarıyor olabilir.Bunu monitör sağlam olarak var sayarak konuşuyorum.Bir temassızlık, arada kullandığınız dönüştürücü aparat vs yok sayıyorum.
 
Hocam kablo soğukken sıkıntı belki çıkarmıyor ama üzerinden belli bir akım geçtikten sonra sorun çıkarıyor olabilir. Bunu monitör sağlam olarak var sayarak konuşuyorum. Bir temassızlık, arada kullandığınız dönüştürücü aparat vs yok sayıyorum.

Aynen hocam doğrudan ekran kartı ve monitöre takılı ben kablo değişme fırsatım olunca değişeceğim teşekkürler.

Başka önerisi olan varsa ulaşsın bana bu konu üzerinden.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı