R5 3600 sistem oyunda kapanıyor

buğrabuğra

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle bu durumun yeni işlemci aldıktan sonra başladığını söylemek istiyorum. İşlemciyi (R5 3600) 21 Haziran'da aldım, o gün bugündür PC durduk yere oyunlarda kapanıyor örnek CS, Warband ve özellikle Sons of The Forest. Hep olmuyor ama nadiren de olsa CS de maçın tam ortasında, Warband'da save almadan ve Sons of The Forest'a girdiğim gibi kapanıyor bilgisayar. Birkaç ayar kurcaladım, işlemciyi Geekbench skorlarına göre undervolt, overclockladım. Genelde maksimum 68 dereceye çıktı işlemci, ısıdan kaynaklı olabileceğini eledim böylelikle çünkü 12 farklı test yaptım her biri 5'er dakika olmak üzere bilgisayar kapanmadı. Sons of The Forest da işlemci 52 ekran kartı 58-62 derece de oynuyorum sıkıntı yokken. Kablolar da herhangi bir sıkıntı yok hepsi yerli yerinde. OCCT Power testinde ise (PSU kaynaklı olmasını düşündüğümden indirdim) testi başlat'a tıkladığım gibi kapanıyor bilgisayar. Dün yine Sons of The Forest girdim bir ihtimal girer öylesine takılırım diye, biriyle telefondaydım ve bu sırada golf arabası ile adanın etrafını dolaştım 1 saat 10 dakika filan olması lazım ve bilgisayar hiç kapanmadı. Kesin tam bilgisi olan varsa yardımınızı istiyorum, eğer 100% PSU hatası derseniz değiştireceğim, normalde beklemez alırdım direkt ama işlemciyi aldıktan sonra çıktığı için bu sorun biraz arada derede kaldım.
Bilgisayarımın tüm sorunlarını da yazıyorum belki zincirleme sıkıntı vardır;
-BIOS gen4 geçmiyor, 980Pro 256 GB SSD görmüyor ama SSD deli gibi ısınıyor aynı zamanda.
-Fury Beast 8x2 3600MHz ve Goodram 8x2 3600MHz RAM'leri birlikte kullanamıyorum (kuzenin, öyle test filan için takmıştık) eskiden Goodram 2x8 3600 ve HyperX Fury 2x8 3000MHz birlikte kullanabiliyordum tabii ki Goodram 3000MHz'ye düşüyordu otomatik, ama aynı hız 2x8+2x8 kitler PC'yi açmıyor.(ilk ve bu şıkkı anakart hatası olabilir belki diye yazdım)
-İnternet gidip geldikten sonra bazı oyunlar oyun sırasında durduk yere masaüstüne dönüyor Win+D gibi, sıkıntı 2-3 saniye de bir olması.

Sistem;
Ryzen 5 3600--B550A-PRO--2x8g 3600MHz Fury Beast--versitale modüler 600W 80+Gold--Cooler Master ML240L v2--MSI Gaming X RX 570 4G--860EVO 500GB.

Oyuna girince yükte sorun oluyor demek ki Prime95 testini açıp large ayarda yüke sokar mısın o sırada bak işlemci mi ısınıyor yoksa PSU mu kaldırmıyor anlarız. Sıvı soğutma sıvısı donmuş olabilir.

Hocam prime95 de dahil olmak üzere birkaç farklı programdan hem ekran kartını hem işlemciyi stress testine soktum bir sıkıntı çıkmadı şimdi diğer işlemci ile (4650g) bir kez daha test yapayım dedim occt de genel test, tıkladığım gibi kapanıyor pc dediğim, şu an bu işlemci ile sıkıntı olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…