Çözüldü R5 3600 sistem sürekli çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
Geil Evospear 8x2 AMD
SSD veya HDD modeli
Samsung 980
Ekran kartı
RX6600 AMD
Anakart
B450m
İşlemci
Ryzen 5 3600
Daha önce "kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı" gibi hatalarla karşılaşmıyordum ancak bugün ilk defa başıma geldi. Bilgisayar zar zor açılıyordu ardından WattMan yedi. Ben de apar topar sıfırlama yerine gittim. Problem ne olabilir? Düzelir dedim 5 kere Discord açıldıktan sonra çöktü.
(BİOS'da Samsung 980 görünmüyor. Sistem ona kurulu. Ve 980'de aşırı hissedilir bir ısı var.)

Son düzenleme:
Daha önce "kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı" gibi hatalarla karşılaşmıyordum ancak bugün ilk defa başıma geldi. Bilgisayar zar zor açılıyordu ardından WattMan yedi. Ben de apar topar sıfırlama yerine gittim. Problem ne olabilir? Düzelir dedim 5 kere Discord açıldıktan sonra çöktü.
(BİOS'da Samsung 980 görünmüyor. Sistem ona kurulu. Ve 980'de aşırı hissedilir bir ısı var.)
Hocam bir kere de benim başıma gelmişti çok ısınıp çökmüştü çöktükten sonra diski görmemişti ama ben samsungun kurtarma programıyla kurtarma kaydına dönmüştüm öyle düzelmişti.(aynı disk değil)

Hocam bir kere de benim başıma gelmişti çok ısınıp çökmüştü çöktükten sonra diski görmemişti ama ben samsungun kurtarma programıyla kurtarma kaydına dönmüştüm öyle düzelmişti.(aynı disk değil)
İşime yarayabilir hocam ama hangi yolları izlediniz?

Hocam sorun SSD'de olabilir. Başka SSD'niz varsa Windows 10 kurup uygulamasından sağlık taraması yapın.
Hocam dün sapasağlamdı birşey de yüklemedim. Ne olmuş olabilir ki? Çok fazla ısınma problemi var.

İşime yarayabilir hocam ama hangi yolları izlediniz?

Hocam dün sapasağlamdı bir şey de yüklemedim. Ne olmuş olabilir ki? Çok fazla ısınma problemi var.

Hocam fazla ısınmadan dolayı çökmüştür büyük ihtimalle. Bende Samsung'un kendi kurtarma programı(recovery solution gibi bir şey) vardı ben açmaya çalışınca önce BIOS gelmişti sonra o açılmıştı bende kurtar demiştim öyle.Eğer sizde böyle birşey yoksa(Büyük ihtimalle yoktur kendi laptoplarında vardı) Temiz kurulum yapabilirsiniz. Ama en başta ısınma problemini çözmeniz lazım.

İşin içinden çıkamadım bilgisayarcıya verdim. O da VGA to HDMI cihazını satmış. Ben de evden getirmeye gittim tabi eşek ölüsü gibi PC taşımaktan 15 dakika yerimden kalkamadım evde. (3.5 KM PC ile yürüdüm. Rahat 15 KG var.) Otobüsle götürecektim cüzdanı evde unuttum yanımda ne kart var ne para var. Sadece SSD'yi götüreyim dedim Sinerji bunu toplarken vida yerine plastik aparatla tutturmuş o da ısıdan erimiş çıkaramadım. Ondan da kurtaramadık. Anakartı söküp götürsem zaten olmazdı. Bilgisayarcı da sağolsun işim çıktı kapatmam lazım dedi PC'siz kaldık Pazartesi'ye kadar. Bendeki şans kuşta olsa efkardan uçmaz. Yahu dün hiçbir şey yokken bu sabah ne olmuş olabilir anlamıyorum ki? Hadi tanıdık falan neyse de. Allah bilgisayarcının hiçbir türlüsüne düşürmesin insanı.

Yahu herşey neyse de. Dükkanda HDMİ monitör yokken, VGA to HDMI'ı satmak ne demek kardeşim? Hiç mi yeni bilgisayar gelmiyor sana anlamadım ki.

Tam askerlik anısı gibi olmuş ne gündü be. Samsung SSD ve AMD kart almayın.

Son düzenleme:
İşin içinden çıkamadım bilgisayarcıya verdim. O da VGA to HDMI cihazını satmış. Ben de evden getirmeye gittim tabii eşek ölüsü gibi PC taşımaktan 15 dakika yerimden kalkamadım evde. (3.5 km PC ile yürüdüm. Rahat 15 KG var.) Otobüsle götürecektim cüzdanı evde unuttum yanımda ne kart var ne para var. Sadece SSD'yi götüreyim dedim Sinerji bunu toplarken vida yerine plastik aparatla tutturmuş o da ısıdan erimiş çıkaramadım. Ondan da kurtaramadık. Anakartı söküp götürsem zaten olmazdı. Bilgisayarcı da sağ olsun işim çıktı kapatmam lazım dedi PC'siz kaldık Pazartesi'ye kadar. Bendeki şans kuşta olsa efkardan uçmaz. Yahu dün hiçbir şey yokken bu sabah ne olmuş olabilir anlamıyorum ki? Hadi tanıdık falan neyse de. Allah bilgisayarcının hiçbir türlüsüne düşürmesin insanı.

Tam askerlik anısı gibi olmuş ne gündü be. Samsung SSD ve AMD kart almayın.

Hocam ne yaparsanız yapın kendiniz yapın. Uğraşmamak için demiş bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı