R5 3600 sistemde bir uygulama çökünce kasa fanlarından fazla ses geliyor

baraNbea

Hectopat
RAM
16gb 3000mhz corsair Vengeance
Ekran kartı
rx5600 xt
Anakart
b450m s2h
İşlemci
ryzen 5 3600
Bu sorunun Chrome kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama pek eminde değiliim. Oyun oynarken vs hep bir anda çöküyor ekran siyah oluyor ve fanlar bir anda coşmaya başlıyor.
Normal şekilde Chrome da dolaşırken de bu sorunu yaşıyorum acaba neden kaynaklanıyor olabilir.

Bu sorunun Chrome kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama pek eminde değiliim. Oyun oynarken vs hep bir anda çöküyor ekran siyah oluyor ve fanlar bir anda coşmaya başlıyor.
Normal şekilde Chrome da dolaşırken de bu sorunu yaşıyorum acaba neden kaynaklanıyor olabilir.
Virüs taraması yaptınız mı?

Navi 10 kartların stabilite sorunu olabiliyor, bu model vBIOS güncellemesi de aldığı için bir frekans ve voltaj dengesizliği yaşayabiliyor. Tabii güç kaynağının durumu da önemli. Hazır güzel indirimlere giriyorken bunu elden çıkarıp masraf etmeden veya ufak farkla 6600/6600 XT çekerdim.

Virüs taraması yaptınız mı?
şimdi yapıcam umarım işe yarar.
Navi 10 kartların stabilite sorunu olabiliyor, bu model vBIOS güncellemesi de aldığı için bir frekans ve voltaj dengesizliği yaşayabiliyor. Tabii güç kaynağının durumu da önemli. Hazır güzel indirimlere giriyorken bunu elden çıkarıp masraf etmeden veya ufak farkla 6600/6600 XT çekerdim.
https://www.hepsiburada.com/frisby-...-ps6080p-p-HBV00000SS0TT?magaza=Fay-Teknoloji elimde bu psu mevcut açıkcası kasanın kendi psu su kalitesi ne kadar iyidir bilemem ancak şuan ekran kartı değiştirebileceğimide hiç sanmıyorum elime öyle bir fırsat geçerse tabi neden olmasın ama.
bu arada şunuda not geçeyim pc ye reset atınca bu sorun çözülüyor ancak bir süre sonra tekrar oluyor. iki üç gün aralıkla yani

Son düzenleme:
@baraNbea düşük kalite güç kaynakları soruna yol açar lakin senin ekran kartının kullandığı mimari voltaj ve frekans açısından çok hassas. Bu güç kaynağını değiştirmen sorunları götürmese dahi önemli çünkü sistem emanet edilmez. 5600 XT'nin piyasası güzel, daha güçlü RX 6600 ise oldukça ucuz o yüzden tavsiye verdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı