Çözüldü R5 3600 sistemde CPU kullanım değeri ne olmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zorbey07

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba R5 3600 sahibiyim. BIOS ayarlarından expert moda alıp 4.2 GHz ve RAM'leri ise XMP 3000 MHz'de kullanıyorum. Az önce bir şeye dikkat ettim. CPU kullanımı yüzde 96-97'lerde geziyor. Soğutucum ise Artics Freezer esport Duo modeli. Sürekli böyle olması bir sorun teşkil eder mi? 45 dereceler de geziyor. Resim paylaşıyorum. Güç planını ise sistem kendi seçti.

Dosya Ekleri

• r5.JPG
    59,7 KB · Görüntüleme: 93
  • cpu kullanım.JPG
    84,2 KB · Görüntüleme: 73
  • sogutucu.JPG
    55,7 KB · Görüntüleme: 71
  • güç planı.JPG
    57,1 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Çözüm
Öncelikle anakartınızı öğrenebilir miyim? Ayrıca, görev yöneticisinde MSI Central Server adında bir hizmet görüyorum, MSI Dragon Center gibi yazılımları mı kullanıyorsunuz? 6700K kullandığım zamanlar %100'e yakın CPU kullanım sorunu yapıyordu bende bu MSI yazılımları, silince düzeliyordu, bilmiyorum şu sıralar ne alemde. Bunun yanında, Norton antivirüs'e cidden gerek var mı? %20'sini o oluşturuyor gözüküyor. Dikkatli bir kullanıcıysanız Windows Defender iş görüyor.
Sıcaklık konusuna gelecek olursak; sonbahardayız artık yani o sıcaklık biraz fazla, evet, ama 4.2GHz'de kullanmanızın payı büyük.

Güzel tercih. Sıcaklık değerlerini zaten gördünüz ASUS'u bir inceleyim.
Ben de 3600X kullanıyorum fakat boşta yüzde 5'i geçtiğini görmedim.

Evet benim değerler de şu anda olması gereken gibi 3-5 arası.

Düzeltme: Baya pahalı bir kart sayfayı açıp kapattım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…