Kamurannn
Hectopat
Daha fazla
1 sene önce toplamış olduğum sistemde, RTX ve DLSS açınca oyun çöküyor. Grafikler çok kötü oluyor, hatta RTX destekli oyunlar RTX - DLSS ayarını kapatsan da grafikleri yine de kötü oluyor, RAM'lerim 3200MHz çalışmıyor, çalışsa bile 4-5 saat sistem kapalı kalıp açtığımda görüntü gelmiyor, birkaç kere restart atınca gelebiliyor ve varsayılan olarak 2133 MHz açılıyordu. Mavi ekran hataları alıyordum ve sizler RAM'leri test edin diyorsunuz edince sorun da çıkmıyordu. RAM'leri Hepsiburada üzerinden IZOLY satıcısından almıştım. IZOLY de güvenilir bir satıcı değil olarak forumda birden fazla kez gördüm ve sistemde uyumsuzluk yaratan RAM olabilir dedim. Arkadaşım sistem toplamıştı, ondan RAM'lerini rica edip aldım ve sistemde taktım, 3200 MHz olarak sorunsuz çalıştı. (Kullandığı RAM'ler: Ek-1) RTX-DLSS sorunu da çözülmüştür belki diye Shadow of the Tomb Raider indirdim ve test ettim, yine sorun yaşıyorum, değişen bir şey yok, grafikler kötü. Geceleyin PC kapattım ve sabaha açtığımda kendi RAM'lerimde yaşadığım sorunu yaşadım. Görüntü gelmedi, restartladım vs. görüntü geldi ve RAM'ler 2666 MHz olarak düşmüştü.
Sizce sorun işlemcide olabilir mi?
Bunları okumanıza gerek yok. Konuyla ilgilenen olursa diye ek bilgi vermek için koydum. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkürler.
Sizce sorun işlemcide olabilir mi?
- R5 3600
- İnno3d RTX2070S
- Corsair Vengance RGB Pro 3200 MHz CL16 (2x8)
- B550 - A Pro
Bunları okumanıza gerek yok. Konuyla ilgilenen olursa diye ek bilgi vermek için koydum. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkürler.
Ekran Kartı: RTX sorunu olarak direkt aklıma ekran kartında sorun olabileceği geldiği için ekran kartımı servise gönderdim.(GARAJ ONLİNE - Sorunsuz denildi.)
RAM: Mavi ekran ve MHz sorunu nedeniyle servise gönderdim. (IZOLY - Sorunsuz denildi.)
Anakart: MHz sorunu nedeniyle servise gönderdim. (QP - Sorunsuz denildi.)
RAM: Mavi ekran ve MHz sorunu nedeniyle servise gönderdim. (IZOLY - Sorunsuz denildi.)
Anakart: MHz sorunu nedeniyle servise gönderdim. (QP - Sorunsuz denildi.)
Önceden durduk yere bile olsun alabiliyordum, 15-20 kadar almıştım. Servise 6 ay kadar önce göndermiştim parçaları, o zamandan bu yana 1 defa aldım sanırım ama onun nedeni başkaydı.
RAM'ler en stabil olarak 2800 MHz olarak çalışıyor. Eğer daha üst MHz yükseltirsem 4-5 saat PC kapalı kalınca görüntü gelmiyor vs. sonra 2133 MHz olarak açılıyor. 2800 MHz olarak 5 aydır kullanıyorum ne mavi ekran hatası aldım o zamandan bu yana ne de sistem açılmamazlık yaptı.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: