Bu şekilde bir başlık görmüştüm fakat sahip olduğum anakartla alakalı değildi. 3600 MHz hızında çalışabilen RAM'lerim var fakat BIOS'ta 2133 gösteriyor. Bunu 3600'a alıp kaydettiğimde de bilgisayarım 3 4 defa kendini kapatıp açıyor. Hiçbir şey değişmeden sadece açılırken bir uyarı vererek açılıyor ve 2133'te kalıyor RAM hızları. Bunu düzeltmek için ne yapmam lazım?
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
Anakart: ASUS Prime B550-PLUS.
RAM: Corsair Vengeance 16 GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL20.
Ekran kartı: RTX 2070 Super.
BIOS'u kendim direkt geldiği gibi güncelledim zaten onda herhangi bir sorun yok. Sorunu da çözdüm RAM'ler ilk geldiğinde 1 ve 3 slotlardaydı. 2 ve 4 e takıp D.O.C.P'den profil 1'e aldığımda herhangi bir sorun kalmadı.
PSU en az 700W olması güzel olur. Ama şunu söylemek isterimki bence XMP desteği var anakartınızda o devre dışı olduğu için 3600 MHz hızında çalışmıyor olabilir
mesela ben 1 TL'lik ekran kartı aldım 0W bir PSU var bende mesela benim ekran kartım 1W destekliyor ozm o ekran kartını taktığım zaman çalışmayacak PSU yetersiz kalacak o yüzden PSU en az 700W olmasını tavsiye ederim örnek olarak yazdım zaten gerçek bir şey değil
BIOS'u kendim direkt geldiği gibi güncelledim zaten onda herhangi bir sorun yok. Sorunu da çözdüm RAM'ler ilk geldiğinde 1 ve 3 slotlardaydı. 2 ve 4 e takıp D.O.C.P'den profil 1'e aldığımda herhangi bir sorun kalmadı.