R5 3600 sisteme 2500 TL'ye anakart önerisi

Bütçe
1500-2500

rauch

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
13
Merhaba,

Yaklaşık 2 sene önce topladığım bilgisayardaki bir arıza nedeniyle (Over Current Have Been Detected On Your USB Device Hatası), anakart değişimi yapılması gerektiği bilgisini aldım. Kağıt üzerinde özellikler konusunda yorum yapabilsem de kullanım koşulları konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığım için bir bilene danışmak en iyisidir diyerek, sizlere yazmaktayım.
Konuyla ilgili bir anakart önerisine ihtiyacım mevcut. BIOS Update gerektirmeyen, tabiri caizse tak çalıştır mantığıyla yaklaşabileceğim bir anakarta ihtiyacım var.
Maksimum 2500 lira bir bütçe ayarladım. Overclock gibi şeylere ilgim bulunmuyor. Ekran kartı ve işlemcim arasındaki bağlantıyı sağlıklı bir şekilde sağlaması yeterli.

Arıza veren anakartım "MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon Wi-Fi" isimli karttı. Kartı tercih ederken daha sonra sistemi upgrade ederim, yeni bir anakart masrafına girmeme gerek kalmaz en azından diye düşünerek tercih etmiştim. Pandemi şartları nedeniyle pek bir upgrade yapamadığım gibi, bir de bu arıza ile karşı karşıya kalınca bir süre daha askıya almak durumunda kaldım. Anakart üzerinde kullandığım diğer bileşenler ise işlemci olarak "Ryzen 5 3600" ve ekran kartı olarak ise "ASUS ROG RTX 2070" kullanmaktaydım. RAM 8x2 olarak 3000 MHz ve tabii bir de bu karta gücünü sağlayan "Rampage 850W Gold" elimde mevcut.

X570 chipsete alternatif olarak hangileri değerlendirilebilir, artıları eksileri neler olabilir?
Anakart değişimlerinde her koşulda temiz bir kurulum (format) gerekli midir?

Kullanım amaçlarım:
Yüksek çözünürlüklü oyunlar ve nadir de olsa video düzenleme amaçlı kullanıyorum.

Sağlıklı ve güzel günler dilerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 3600 işlemciye 2500TL anakart fazla 1500TL'lik yetmez mi? Ve hocam X570 anakart seçip işlemciyi 5600X yapsanız daha iyi olur. Aksi takdirde 3600'a 2500TL'lik anakart çok gelir. Sizlere iyi günler
 






Benim tavsiyem B550 yonga seti size yetecektir fakat uygun fiyatlı bir X570 de buldum. Karar tamamen sizin.
 
 
Öneri olarak ilettiğiniz kartların yoğunlukla 550 serilerine ait olduğunu gördüm.
Kartı servise verdim, beklediğim sonucu alamazsam önerdiğiniz kartlardan birini sipariş edeceğim.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı