R5 3600 sisteme anakart değiştirmeden 14600K takılabilir mi?

Bütçe
10000

ixpatch

Picopat
Daha fazla  
RTX 2060.
ASUS Prime A520 mr.
Ryzen 5 3600.
Şu anki işlemcimi Intel i5 14600K ile değiştirebilir miyim? Anakartıma soketleri falan her şeyi tam olarak oturur mu yoksa sıkıntı çıkartır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, takamazsın. Anakartınız AM4 soket iken takmak istediğiniz işlemci LGA1700.

Hayır, takamazsın. Anakartınız AM4 soket iken takmak istediğiniz işlemci LGA1700.

Bu anakartı alıp taksam sonra o işlemciyi alsam her şeyiyle uyuşur ve uyumlu olur mu ?

Intel Core i5-14600K 3.50GHz 14 Çekirdek 20MB L3 Önbellek Soket 1700 Tray İşlemci - incehesap.com

Şu iki arkadaşı alsam ikisi de birbiriyle uyumlu olur mu kısaca onu sorayım.

Bu anakartı alıp taksam sonra o işlemciyi alsam her şeyiyle uyuşur ve uyumlu olur mu?

Intel Core i5-14600K 3.50GHz 14 Çekirdek 20MB L3 Önbellek Soket 1700 Tray İşlemci - incehesap.com

Şu iki arkadaşı alsam ikisi de birbiriyle uyumlu olur mu kısaca onu sorayım.

DDR4 fakat evet uyumlu mümkünse DDR5 seç ama bütçe sorun degilse b serisi bak.

DDR4 fakat evet uyumlu mümkünse DDR5 seç ama bütçe sorun degilse b serisi bak.

Bütçe olarak biraz sıkıntıdayım.
Üstte yazdığım butün sistem gereksinimlerime göre ekran kartımla falan uyuşacak bir anakart ve işlemcidir değil mi aldığım zaman sorun çıkarmazlar diye umit ediyorum DDR5'e geçersem RAM'leri de updatelemem gerekeceği için ve o kadar bütçem olmadığı için DDR4'ten devam ediyorum.

Bütçe olarak biraz sıkıntıdayım.
Üstte yazdığım butün sistem gereksinimlerime göre ekran kartımla falan uyuşacak bir anakart ve işlemcidir değil mi aldığım zaman sorun çıkarmazlar diye umit ediyorum DDR5'e geçersem RAM'leri de updatelemem gerekeceği için ve o kadar bütçem olmadığı için DDR4'ten devam ediyorum.

14600k yerine 7500F anakart RAM almaya ne dersiniz render işin var mı?

14600k yerine 7500F anakart RAM almaya ne dersiniz render işin var mı?

Çok ağır olmamakla beraber After Effects kullanıyorum fakat bilgisayarı açtığım %90 zaman diliminde oyun oynuyorum 7500F mi almalıyım?
Eğer daha iyi diyorsanız bana anakart işlemci ve RAM olarak hepsinin de birbiriyle uyuşacağı şekilde linkleri veya isimlerini biliyorsanız isimlerini yazma şansınız var mı acaba?

Çok ağır olmamakla beraber After Effects kullanıyorum fakat bilgisayarı açtığım %90 zaman diliminde oyun oynuyorum 7500F mi almalıyım?
Eğer daha iyi diyorsanız bana anakart işlemci ve RAM olarak hepsinin de birbiriyle uyuşacağı şekilde linkleri veya isimlerini biliyorsanız isimlerini yazma şansınız var mı acaba?

14600k kadar iyi olamaz render konusunda onu şimdiden söylemeliyim.
R5 7500F 6K.
B650M r 4K.
Kingston RAM 2.1k
Çok yakın fiyata geliyorlar istersen B650M r yerine B650 MT yaparsın BIOSTAR'ın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı