R5 3600 sisteme RTX 3060 alınır mı?

Musa Tekin

Decapat
Daha fazla  
Merhaba altta sistemimin güncel parçaları var.

-AMD Ryzen 5 5600.
-MSI 3060 12 GB.
-ASUS Prime B450 mk II.
-Patriot Viper 2x8 3600 MHz RAM.
-500 GB M.2 SSD.
-Kasa Vento VG11a.

Şu anki güncel parçalarım böyle bunda değiştirmek istediklerim, anakart, RAM, M.2 SSD, işlemci AM5 sokete geçmek için ekran kartını sonradan yükseltsem sorun olur mu?(Altta da güncellemek istediğim parçalar var)

-AMD Ryzen 5 7500F.
-Patriot Viper 2x8 5600 MHz RAM(sonrasında tekrardan ilave 2x8 yapacağım aynı marka)
-Kingston NV2 1 TB 3500/2100 M.2 SSD.
-BIOSTAR B650MP-E Pro DDR5 6000MHz AM5 s v GL Micro ATX anakart.

Sorun çıkaracak parça var mı yardımcı olur musunuz bir öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıktaki işlemciyle konudaki işlemci birbirinden farklı, ben de benzer durumla karşı karşıyayım 2x8 alarak slotları işgal etmemenizi tavsiye ederim 16x2 daha iyi olur

Sonradan yukseltecegim demissin de butun RAM slotlarini doldurmak yerine 1x16 alabilirsin en basta. Daha sonra bir adet daha eklersin.

NV2 yerine de daha kaliteli diskler tercih edebilirsin, misal Exceria G2. Sistemde su an icin 3060 kullanmanin da sakincasi olmaz.

Sonradan yukseltecegim demissin de butun RAM slotlarini doldurmak yerine 1x16 alabilirsin en basta. Daha sonra bir adet daha eklersin.

NV2 yerine de daha kaliteli diskler tercih edebilirsin, misal Exceria G2. Sistemde su an icin 3060 kullanmanin da sakincasi olmaz.
M2 SSD önerine baktım da daha düşük okuma ve yazma hızı var neden bu öneri ayrıca anakartım 4 ram slotlu olduğu için 4x8 yapacağım idarelik 2x8 demiştim, anakart kasam işlemcilerim fln onun dışında sorun olmaz değil mi grafik birimleri fln pek anlamıyorum.

Başlıktaki işlemciyle konudaki işlemci birbirinden farklı, ben de benzer durumla karşı karşıyayım 2x8 alarak slotları işgal etmemenizi tavsiye ederim 16x2 daha iyi olur
onu admin yanlış yazmış düzenlemiş ben böyle başlık bile atmadım.

M.2 SSD önerine baktım da daha düşük okuma ve yazma hızı var neden bu öneri?
G2'nin DRAM açısından avantajı var ancak SN580 tercih edebilirsin istersen, HMB boyutundan dolayı NV2/P3 tarzı diğer DRAM'less disklere göre daha avantajlı.

Ayrıca anakartım 4 RAM slotlu olduğu için 4x8 yapacağım idarelik 2x8 demiştim
Hepsini doldurmak zorunda değilsin, ki DDR5'te kaç modül olduğu fark etmiyor. Fiyat açısından da aynılar zaten, şimdi 1x16 alıp daha sonra yanına 1 adet daha 16'lık modül eklemen daha mantıklı.

Bütün parçalar uyumlu ayrıca, sorun olmaz.

G2'nin DRAM açısından avantajı var ancak SN580 tercih edebilirsin istersen, HMB boyutundan dolayı NV2/P3 tarzı diğer DRAM'less disklere göre daha avantajlı.

Hepsini doldurmak zorunda değilsin, ki DDR5'te kaç modül olduğu fark etmiyor. Fiyat açısından da aynılar zaten, şimdi 1x16 alıp daha sonra yanına 1 adet daha 16'lık modül eklemen daha mantıklı.

Bütün parçalar uyumlu ayrıca, sorun olmaz.
o zaman anakartı 2 slot ramli birşey tercih edip 2x16 gb alayım?

Bütçene bağlı.

Anakartın üzerindeki RAM slotları dikkate alman gereken tek etken değil ayrıca, bütçenle birlikte RAM ve anakart önerisi için yeni konu açabilirsin.

Geri
Yukarı