Şu anki güncel parçalarım böyle bunda değiştirmek istediklerim, anakart, RAM, M.2 SSD, işlemci AM5 sokete geçmek için ekran kartını sonradan yükseltsem sorun olur mu?(Altta da güncellemek istediğim parçalar var)
-AMD Ryzen 5 7500F.
-Patriot Viper 2x8 5600 MHz RAM(sonrasında tekrardan ilave 2x8 yapacağım aynı marka)
-Kingston NV2 1 TB 3500/2100 M.2 SSD.
-BIOSTAR B650MP-E Pro DDR5 6000MHz AM5 s v GL Micro ATX anakart.
Sorun çıkaracak parça var mı yardımcı olur musunuz bir öneriniz var mı?
Başlıktaki işlemciyle konudaki işlemci birbirinden farklı, ben de benzer durumla karşı karşıyayım 2x8 alarak slotları işgal etmemenizi tavsiye ederim 16x2 daha iyi olur
M2 SSD önerine baktım da daha düşük okuma ve yazma hızı var neden bu öneri ayrıca anakartım 4 ram slotlu olduğu için 4x8 yapacağım idarelik 2x8 demiştim, anakart kasam işlemcilerim fln onun dışında sorun olmaz değil mi grafik birimleri fln pek anlamıyorum.
Başlıktaki işlemciyle konudaki işlemci birbirinden farklı, ben de benzer durumla karşı karşıyayım 2x8 alarak slotları işgal etmemenizi tavsiye ederim 16x2 daha iyi olur
G2'nin DRAM açısından avantajı var ancak SN580 tercih edebilirsin istersen, HMB boyutundan dolayı NV2/P3 tarzı diğer DRAM'less disklere göre daha avantajlı.
Hepsini doldurmak zorunda değilsin, ki DDR5'te kaç modül olduğu fark etmiyor. Fiyat açısından da aynılar zaten, şimdi 1x16 alıp daha sonra yanına 1 adet daha 16'lık modül eklemen daha mantıklı.
G2'nin DRAM açısından avantajı var ancak SN580 tercih edebilirsin istersen, HMB boyutundan dolayı NV2/P3 tarzı diğer DRAM'less disklere göre daha avantajlı.
Hepsini doldurmak zorunda değilsin, ki DDR5'te kaç modül olduğu fark etmiyor. Fiyat açısından da aynılar zaten, şimdi 1x16 alıp daha sonra yanına 1 adet daha 16'lık modül eklemen daha mantıklı.