R5 3600 ve 2060 Sistemde Memory Management Mavi Ekran Hataları

karakusmehmet

Centipat
Merhabalar. Windows guncel ve orjinal, driverlar güncel.

2060 ASUS ekran kartım var.
Ryzen 5 3600 işlemci.
Crucial 16 GB RAM.
500 GB SSD.

Bu ozellıklere ragmen bazen gunde 1, bazen haftada 1 mavi ekran hatası alıyorum (Genelde Memory management.) MemTest RAM testi yapıldı, sıfır hata. Neden kaynaklanıyor bılemıyorum. Bılgınıze ihtiyacım var. Garantiye yollamadan cozum uretme sansım var mıdır? Ekran kartından kaynaklanan bır problem olabılır mı?

Ilgınılenırsenız memnun olurum.
Tesekkurler.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    66,5 KB · Görüntüleme: 147
Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS araçlarını kaldırın, OC yaptıysanız eski haline getirip yazılımlarını da kaldırın. AMD çipset sürücünüzü yükleyin. RyzenMaster ve benzeri AMD araçlarını kaldırın. DDU rehberini uygulayıp güncel GPU sürücünüzü yükleyin.

ASUS araçlarını kaldırın, OC yaptıysanız eski haline getirip yazılımlarını da kaldırın. AMD çipset sürücünüzü yükleyin. RyzenMaster ve benzeri AMD araçlarını kaldırın. DDU rehberini uygulayıp güncel GPU sürücünüzü yükleyin.

Hatanın kaynağı ne özet olarak?

Çipset sürücüm güncel.
Ekran kartı(GPU) güncel
Overclock yapılmadı hiç.
Tek bir ASUS aracı var sileceğim.
Ryzenmasterda var fakat ondan kaynaklı olabılır mı gercekten?
DDU rehber olayını bılmıyorum. Link varsa adım adım yapılan deneyebılırım.

DDU rehber olayını bılmıyorum.
Ryzenmasterda var
AMD değil mi üreticisi? Öyle ise kaldırın.

RAM'ler anakart ile uyumsuz olabilir illa arızalı olması gerekmiyor. Arızalı olmasına rağmen Memtest'te hata almadığım RAM'de oldu.

Paylaştığım linkte kendi rammimi bulamadım.
Kullandığım RAM Crucial 16 GB 3000MHz(Tek parça)
Anakart modeli Prime B450M-K
Paylaştıgım link anakartımın destekledigi RAM'ler.
Fakat dediğim gibi kendi rammimi bulamadım.
Sadece Crucial 8 GB 3000MHz var. Benimki ise tek parca 16 GB RAM. Ve öyle tek parca gozukmuyor linkte.
Sorunun bu olma ihtimali var mıdır?
Kontrol ederseniz sevinirim.

AMD değil mi üreticisi? Öyle ise kaldırın.

Dedikleriniz tek tek yapıldı.
Sorun hala devam etmekte.
Bir arkadasımız yorum yapmış yaptığı yorumda uyumsuz RAM olabilir diye.
Aldıgım kasa Vatan'dan toplama bir kasa ve bunlara dikkat ederek kasayı hazırlamaları gerekmıyor mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı